Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ταϊβάν: Πανικός σε πάρκο διασκέδασης- Πάνω από 500 τραυματίες μετά από έκρηξη (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Μια έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα παραθαλάσσιο πάρκο διασκέδασης χθες στην Ταϊβάν είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 500 άνθρωποι, από τους οποίους οι 200 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αρχές, μία πολύχρωμη πούδρα που έπεφτε πάνω στο πλήθος έπιασε φωτιά.

Το ατύχημα σημειώθηκε καθώς περίπου χίλιοι άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στο πάρκο διασκέδασης “Formosa Fun Coast” στη Νέα Ταϊπέι, ένα προάστιο της πρωτεύουσας.

Δραματικές εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν απεικονίζουν το πλήθος να χορεύει ενώ το “λούζει” μια πολύχρωμη πούδρα, που ξαφνικά αναφλέγεται και μετατρέπει τα θύματα σε ανθρώπινους πυρσούς που τρέχουν να σωθούν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της υγειονομικής υπηρεσίας στη Νέα Ταϊπέι, ο αριθμός των τραυματιών υπερδιπλασιάστηκε φτάνοντας σύμφωνα με εκτιμήσεις τους 509, ενώ οι 188 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δήμαρχος της Νέας Ταϊπέι Έρικ Τσου δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι “απαιτήσαμε να κλείσει αμέσως το πάρκο και να υποβληθεί σε επιθεώρηση”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε