Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θηριωδία στο Μάλι

Ομαδικές εκτελέσεις ανθρώπων, που ίσως αγγίζουν και τις “εκατό”, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Αγκουελχόκ του βορειοανατολικού Μάλι στη διάρκεια επίθεσης ανταρτών τουαρέγκ, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Συνεργασίας Ανρί ντε Ρενκούρ στο ραδιοσταθμό RFI.

“Σημειώθηκαν απαράδεκτες βιαιότητες. Ομαδικές εκτελέσεις στρατιωτών και όχι μόνο-υπάρχουν πληροφορίες για εκατό-, οι οποίοι συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν εν ψυχρώ”, τόνισε ο Ανρί ντε Ρενκούρ αναφερόμενος σε μια “μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε και η οποία μοιάζει με αυτήν που χρησιμοποιεί η Αλ-Κάιντα”.

“Ορισμένα θύματα σφαγιάσθηκαν, άλλα εκτελέσθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, βάρβαρες μέθοδοι και οι δυο”, πρόσθεσε ο ντε Ρενκούρ χωρίς να διευκρινίσει πότε έγιναν οι εκτελέσεις.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μάλι, μέλη της Αλ-Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi) και αντάρτες τουαρέγκ επιτέθηκαν από κοινού στις 24 Ιανουαρίου στην Αγκουελχόκ.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται επισήμως σύνδεση ανάμεσα στον Aqmi και τους αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Κινήματος του Αζαουάντ, πολιτικοστρατιωτικό κίνημα που γεννήθηκε στα τέλη του 2011 από την ένωση ανταρτικών ομάδων τουαρέγκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε