Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Το Βέλγιο ανοίγει τους λογαριασμούς φορολογούμενων από άλλες χώρες της ΕΕ

Το Βέλγιο ανοίγει τους λογαριασμούς φορολογούμενων από άλλες χώρες της ΕΕ
Οι λογαριασμοί 100.000 γάλλων φορολογουμένων σε τράπεζες του Βελγίου θα ανοίξουν μέχρι την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών του Βελγίου και έπειτα από συμφωνία με τις φορολογικές αρχές της Γαλλίας.
Το βελγικό υπουργείο δηλώνει ότι είναι έτοιμο να εφαρμόσει πλήρως τη σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης του 2003 σύμφωνα με την οποία τα εισοδήματα που προέρχονται από χώρα της ΕΕ και κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλης χώρας μέλους θα πρέπει να φορολογούνται στην πηγή τους.
 
Μέχρι σήμερα το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία απολάμβαναν μια περίοδο χάριτος από την Κομισιόν φορολογώντας οι ίδιες ένα μικρό μέρος αυτών των εισοδημάτων (15-25%) και αποδίδοντας προς φορολόγηση στις αρμόδιες εθνικές αρχές το υπόλοιπο ποσό.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών του Βελγίου εκτός από τους 100.000 Γάλλους των οποίων τα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν στη Γαλλία προκειμένου να φορολογηθούν, περίπου 150.000 λογαριασμοί αντιστοιχούν σε φορολογητέα εισοδήματα σε άλλες χώρες της ΕΕ.
 
Πολλοί είναι οι Ευρωπαίοι που αποταμιεύουν τα εισοδήματά τους σε τράπεζες με έδρα το Βέλγιο καθώς απολαμβάνουν ιδιαίτερα χαμηλή φορολόγηση σε σύγκριση με τη χώρα προέλευσής τους. Είναι εντυπωσιακό ότι σε βελγικούς τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν αποταμιεύσει εισοδήματα 50.000 Ολλανδοί, 22.000 Γερμανοί, 15.000 Βρετανοί αλλά και 10.000 πολίτες του Λουξεμβούργου και 200 της Ελβετίας.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε