Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Χαστούκι” του Αμερικανού ΥΠΕΞ στον Ερντογάν για τις δηλώσεις κατά Ισραήλ

“Χαστούκι” του Αμερικανού ΥΠΕΞ στον Ερντογάν για τις δηλώσεις κατά Ισραήλ

Ο Αχμέτ Νταβούτογλoυ και ο Τζον Κέρι συνομιλούσαν για περίπου 2.5 ώρες για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία αλλά και την εξωτερική πολιτική των δυο χωρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στην επίσκεψη του στην Άγκυρα ο Κέρι δεν έχασε την ευκαιρία να στηρίξει το Ισραήλ και να κατηγορήσει τον Ερνογάν για τις δηλώσεις του εναντίον του Σιωνισμού και τόνισε πολλές φορές πως “οι ΗΠΑ διαφωνούν ξεκάθαρα με τις απόψεις αυτές”.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Νταβούτογλου δήλωσε πως «οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία είναι τέλειες. Για παράδειγμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνομιλεί συχνά με τον Ερντογάν για όλα τα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή. Με τον αμερικανό ομόλογο μου συζητήσαμε για τη Συρία, την Αραβική Άνοιξη, τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τυνησία και την κοινή μας άποψη για τη στήριξη της εξέλιξης της δημοκρατίας στις χώρες αυτές. Συζητήσαμε και τις εξελίξεις στην Κύπρο μετά τις εκλογές στη «νότια Κύπρο»(σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία)» και ο τούρκος υπουργός κατέληξε «καλωσόρισες Τζον στην Άγκυρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε