Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ αξίας 485.410 ευρώ

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ αξίας 485.410 ευρώ

Προσπάθησαν με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα να… γεμίσουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ για τη σεζόν, θέλοντας όμως, να μείνουν «πιστοί» στην ποιότητα που επιβάλλεται να έχει η δημόσια τηλεόραση. Το αν τα κατάφεραν ή όχι θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, δηλαδή μετά την προβολή των τηλεοπτικών προϊόντων που αγόρασαν.

Σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ πάντως αναφέρεται ότι εγκρίθηκε η μίσθωση ύψους 485.410 ευρώ για προγράμματα, τα οποία δόθηκαν για:

– Παιδικό πρόγραμμα 164.660 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Με το ποσό αυτό η ΕΡΤ αγόρασε κινούμενα σχέδια προσχολικής ηλικίας, με σκοπό να τα προβάλλει στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ2 καθημερινά από τις 07:00 έως τις 09:00 και το Σάββατο από τις 07:00 έως τις 10:00, αλλά και σειρές και ταινίες για μεγαλύτερα παιδιά.

– Ελληνικές ταινίες κλασικού και νέου ελληνικού κινηματογράφου το ποσό των 107.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Πρόκειται για κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που θα προβληθούν στην ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, αλλά και ταινίες του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου από βραβευμένους και καταξιωμένους σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές που θα μοιραστούν και στα τρία κανάλια.

– Ξένες ταινίες 139.750 ευρώ πλέον ΦΠΑ και πρόκειται για διεθνείς βραβευμένες ταινίες παραγωγής 2012-13, όπως η εγγλέζικη «The Selfish Giant», η γαλλική «Les Gamins», η ιταλική «Miele», η ισραηλινή «Fill the Void», η νορβηγική «Headhunters», αλλά και παλαιότερες, άλλες πιο κλασικές κι άλλες σινεφίλ με σκοπό να μοιραστούν και στα τρία κανάλια της ΕΡΤ.

– Ξένα ντοκιμαντέρ το ποσό των 33.200 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Προς το παρόν μισθώθηκαν κοινωνικά και ιστορικά παραγωγής 2013-15 που θα προβάλλονται τα σαββατοκύριακα, στις 20:00, από την ΕΡΤ2. Στα κοινωνικά περιέχονται τίτλοι όπως το HISTORY OF FASHION ή VOTES FOR WOMEN και τα ιστορικά είναι τύπου THE STORY OF FILM.

– Ελληνικά ντοκιμαντέρ 40.800 ευρώ πλέον ΦΠΑ για τη ζώνη DOC ON ERT, κάθε Κυριακή στις 23:00. Πρόκειται για ντοκιμαντέρ ελλήνων κινηματογραφιστών που πραγματεύονται κοινωνικά και πολιτικά θέματα, ενώ στην ίδια ζώνη της ΕΡΤ2, τη DOC ON ERT, θα προβάλλονται και ξένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, όπως τα: «Night Will Fall» του Andre Singer και το «Τhe Look of Silence» του Οπενχάιμερ.

Έτσι λοιπόν η διοίκηση της ΕΡΤ ενέκρινε το ποσό των 485.410 ευρώ αγοράζοντας προγράμματα με σκοπό να… βγάλει τη σεζόν. Βέβαια για να μην γίνει καμία… παρεξήγηση να επισημάνω ότι αυτό δεν είναι το συνολικό ποσό κόστους του προγράμματος, αλλά φαίνεται να καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος, κυρίως της ΕΡΤ2. Άλλωστε είναι σίγουρο ότι σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες εγκρίσεις από τη διοίκηση της ΕΡΤ για αγορά κι άλλων προγραμμάτων αλλά και για καινούργιες παραγωγές. Και όπως ανέφερα αρχικά, οι επιλογές τους θα κριθούν εκ του αποτελέσματος…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε