Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision 2018 – Ελληνικός τελικός: Οι στίχοι των τριών τραγουδιών

Eurovision 2018

Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων σκοπεύουν τα στελέχη της ΕΡΤ να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τις τρεις δισκογραφικές εταιρείες προκειμένου να υπογραφεί μεταξύ τους το ιδιωτικό συμφωνητικό με την αποδοχή των όρων που έχει θέσει η δημόσια τηλεόραση για τη συμμετοχή τους στον ελληνικό τελικό ενόψει Eurovision.

Όπως είχαμε αναφέρει πρώτα μέσα από το Newsit.gr μεγάλο μέρος των εξόδων για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ τραγουδιού πρέπει να καλυφθεί από τη δισκογραφική εταιρεία που το τραγούδι της θα «ταξιδέψει» στη Λισαβόνα, ώστε να μην υπάρξουν… παρατράγουδα πως η ΕΡΤ «σε καιρό οικονομικής κρίσης σπαταλά χρήματα για το πανηγυράκι της Eurovision» όπως υποστηρίζουν διάφοροι… στενόμυαλοι, χωρίς να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους το όφελος της ΕΡΤ αφού με τη μετάδοση του φεστιβάλ σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις. Έτσι λοιπόν οι τρεις δισκογραφικές εταιρείες πρέπει να δεσμευτούν ότι σε περίπτωση εκλογής τους στον Ελληνικό τελικό θα καλύψουν με χορηγούς τα απαιτούμενα έξοδα.

Το ποια είναι τα τρία τραγούδια που έχουν πάρει το «εισιτήριο» για τον Ελληνικό τελικό τα μάθατε πρώτα από το Newsit και είναι, με αλφαβητική σειρά βάσει του τίτλου τους, τα:

Τίτλος Τραγουδιού Ερμηνεία Δισκογραφική Εταιρεία
Από τη Θράκη έως την Κρήτη Χοροσταλίτες SPIDER MUSIC
Μην ξεχνάς τον ήλιο Αρετή Κετιμέ SPICY MUSIC
Το όνειρό μου Γιάννα Τερζή PANIK ENTERTAINMENT GROUP

Τι λένε όμως αυτά τα τρία τραγούδια και με τι στίχους έχουν  «ντυθεί»; Πρώτα λοιπόν στο Newsit.gr δημοσιεύουμε ένα μέρος από το κάθε τραγούδι για να πάρετε… μια ιδέα.

Πάμε λοιπόν:

Από τη Θράκη έως την Κρήτη

Μην ξεχνάς τον ήλιο (Don’t forget the sun)

Το όνειρό μου 

Διευκρινήσεις

1Η: Αυτό είναι το μεγαλύτερο μέρος των στίχων στα τρία τραγούδια που έχουν κατατεθεί στην ΕΡΤ. Ωστόσο οι δισκογραφικές εταιρείες έχουν το δικαίωμα να κάνουν «διορθώσεις» σε αυτά για το πώς θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό. Έτσι πάντως κατατέθηκαν στην ΕΡΤ και πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

2Η: Στο σημείο αυτό να διευκρινίσω (για ακόμα μία φορά) ότι στην πρώτη φάση, της επιλογής από την καλλιτεχνική επιτροπή η εισήγησή της ήταν για πέντε τραγούδια, συν δηλαδή δύο ακόμα, τα οποία είχαν ελληνικό στίχο, αλλά όχι ελληνικό ηχόχρωμα. Στη συνέχεια όμως η οργανωτική επιτροπή ενέκρινε μόνο τα τρία που αν όλα πάνε καλά (και υπογράψουν το ιδιωτικό συμφωνητικό με την ΕΡΤ) θα διαγωνιστούν στον Ελληνικό Τελικό.

3Η: Επειδή πολλά ακούγονται… και γράφονται: αυτά είναι τα μοναδικά τραγούδια που έχουν πάρει έγκριση. Όλα τα άλλα είναι απλά… παρατράγουδα που κυκλοφορούν και δεν έχουν καμία δόση αληθείας!

4Η: Ένα ακόμα παρατράγουδο που ακούγεται είναι ότι κάποιοι θέλουν να… διαρρεύσουν ένα από τα τρία τραγούδια για να το «κάψουν», αφού σε όλα όπως είναι λογικό πρέπει να γίνει δουλειά (ενορχήστρωση, διορθώσεις κλπ). Εδώ λοιπόν να τονίσω ότι αν… διαρρεύσει ένα, θα τα βγάλουμε όλα από το Newsitώστε να παίξουν όλα με ίσους όρους.

5Η: Μην βιαστείτε να κάνετε… αρνητική κριτική λαμβάνοντας υπόψη σας τους στίχους. Σημαντικό για την εμφάνιση του τραγουδιού είναι η μουσική, η ενορχήστρωση και η ερμηνεία, βεβαίως, βεβαίως…!

6Η: Τους στίχους τους δημοσιεύουμε σε φωτογραφίες ώστε να… κουραστούν όσοι θέλουν να κάνουν… κλόπι πάστε χωρίς να αναφέρουν την «πηγή» και να αναγκαστούν να τους ξαναγράψουν!!!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις