Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

“Σκοτωμός” για τα γενέθλια του Τσίπρα! Ο “ψεύτης”, ο “πλασιέ” και ο… Αρκάς!

“Σκοτωμός” για τα γενέθλια του Τσίπρα! Ο “ψεύτης”, ο “πλασιέ” και ο… Αρκάς!

– Τα 43 του χρόνια κλείνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και τα γενέθλιά του ήταν η αφορμή για τον νέο πόλεμο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το… δώρο που θέλει να του στείλει
– Πρόκειται για την νέα γελοιογραφία του Αρκά που αναφέρει: “Είμαι ψεύτης, αλλά ορκίζομαι ότι δεν είμαι κλέφτης. Με πιστεύετε έτσι δεν είναι;”
– Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με μία σφοδρότατη ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον “καλύτερο πλασιέ των ιδιωτικών συμφερόντων”
– Με ανακοίνωση απάντησε και η Νέα Δημοκρατία…
– Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ και την… επίμαχη γελοιογραφία

Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο πρωθυπουργός και αυτή η ιδιαίτερη ημέρα δεν θα… μπορούσε να μην έχει πολιτική απόχρωση. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε τις… ιδιαίτερες ευχές του στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα, που κλείνει τα 43 του χρόνια και κάπως έτσι ένας νέος “πόλεμος” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μόλις ξεκίνησε!

Μητσοτάκης πετάει το γάντι…

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Εκεί, λοιπόν, ανέφερε: «Μιας και είναι και τα γενέθλιά του σήμερα (σ.σ. του Αλέξη Τσίπρα) να του ευχηθώ και δημόσια χρόνια πολλά και σκέφτομαι να του στείλω ένα μικρό δώρο μιας και έχω μια προτίμηση και το γνωρίζει κι αυτός, μια μικρή κορνίζα από την τελευταία γελοιογραφία του Αρκά, όπου είναι η συνηθισμένη φυσιογνωμία και λέει: “Είμαι ψεύτης, αλλά ορκίζομαι ότι δεν είμαι κλέφτης. Με πιστεύετε έτσι δεν είναι;”».

Δείτε το βίντεο

Αυτή είναι η επίμαχη γελοιογραφία του Αρκά

….Τσίπρας το σηκώνει!

Οι δηλώσεις αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έμειναν αναπάντητες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη ώρα αργότερα, το κυβερνητικό κόμμα ανέφερε σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή του πως «συνιστούμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι πιο προσεκτικός όταν κατηγορεί για ψέματα την Αριστερά και τον πρωθυπουργό».

Σχολιάζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «απέδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι ο καλύτερος πλασιέ των ιδιωτικών συμφερόντων». Επιπλέον, σχολιάζει ότι το πολιτικό σχέδιο του «αμφισβητείται έμπρακτα ακόμα και από τα στελέχη του κόμματός του που παρευρέθηκαν στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας, που διεξήχθη στη Λαμία».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «ένας πολιτικός αρχηγός που είναι στενά συνδεδεμένος με τη διαπλοκή και το σκάνδαλο της Siemens, που για χρόνια δεν πλήρωνε τα δάνεια του “Κήρυκα Χανίων”, εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ιδιότητα και που εξακολουθεί να κρατά κρυφό το πόθεν έσχες της συζύγου του, οφείλει να είναι πολύ πιο προσεκτικός όταν μιλά για θέματα ακεραιότητας, απευθυνόμενος προς την Αριστερά».

«Από εκεί και πέρα», συνεχίζει, «στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι ο καλύτερος πλασιέ των ιδιωτικών συμφερόντων». Καθώς, όπως συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ζήτησε απολύσεις των συμβασιούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρότεινε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και τη μείωση των κρατικών δαπανών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη ότι «αναμασώντας τις γνωστές φλυαρίες περί “συντεχνιών”, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να στηρίζει, με κάθε μέσο, την εκχώρηση ακόμα και του κρίσιμου τομέα του κοινωνικού κράτους στους ιδιώτες, χωρίς να τολμά να μιλήσει για το κόστος αυτής της επιλογής για τους πολίτες».

Και καταλήγει: «Το σίγουρο είναι ότι το πολιτικό σχέδιο του Κυρ. Μητσοτάκη αμφισβητείται έμπρακτα ακόμα και από τα στελέχη του κόμματός του που παρευρέθηκαν στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας, που διεξήχθη στη Λαμία».

Πέρα – δώθε το γάντι!

Η Νέα Δημοκρατία επανήλθε μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και με νέα ανακοίνωσή της ανέφερε: «Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην γνωρίζει ότι ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες.

Όλοι, επίσης, παρακολουθούν την αγωνιώδη προσπάθειά του να κρατηθεί στην καρέκλα του με συκοφαντίες, με ψέματα και απόπειρα διχασμού του λαού μας.

Δεν θα τα καταφέρει. Το παραμύθι του έπαψε να πουλάει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνει τους Έλληνες. Και αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη λύση, για να βγει η χώρα από την κρίση».

 

Κυβερνητικές πηγές για Μητσοτάκη: Μπορούμε να του προτείνουμε και αστυνομικά μυθιστορήματα για την παραλία

 

Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, δεν αφήνουν αναπάντητη και την αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι για τα σημερινά γενέθλια του πρωθυπουργού θα του έστελνε δώρο “μια μικρή κορνίζα από την τελευταία γελοιογραφία του ΑΡΚΑ, που είναι η συνηθισμένη φυσιογνωμία και λέει: «Είμαι ψεύτης, αλλά ορκίζομαι ότι δεν είμαι κλέφτης, με πιστεύετε έτσι δεν είναι;».”.
“Ο κ. Μητσοτάκης έχει την κατανόηση και την συμπαράστασή μας για την επιλογή του να πει τον πόνο του στον κ. Πορτοσάλτε”, σχολιάζουν οι πηγές της κυβέρνησης και σημειώνουν: “Μπορούμε να του προτείνουμε και αστυνομικά μυθιστορήματα για την παραλία. Μπορεί να του φανούν πιο χρήσιμα από τον Αρκά.

Με πληροροφίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε