Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε Μέρκελ – Μακρόν για το χρέος [pics]

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε Μέρκελ – Μακρόν για το χρέος [pics]

Ήταν η πρώτη τους κοινή συνάντηση. Αλέξης Τσίπρας, Εμανουέλ Μακρόν και Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την εκλογή του δεύτερου στην προεδρία της Γαλλίας και είχαν την ευκαιρία να τα πουν, έστω και στο… πόδι, για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει σε πολύ καλό κλίμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, κατ’ ιδίαν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν όσο και με τους δύο από κοινού, για το κρίσιμο θέμα της απομείωσης του χρέους και της συνολικής λύσης που αναμένεται να επιτευχθεί στο Eurogroup της 15ης Iουνίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, η Άγγελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύθηκαν να βρίσκονται τις επόμενες ημέρες σε επικοινωνία προκειμένου να εργασθούν για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης τετ α τετ με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι και την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στην οποία εξέφρασε και από κοντά τα συλληπητήριά του για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Το πρώτο τετ α τετ με τον Ντόναλντ Τραμπ

Φυσικά, είχε την ευκαιρία για την πρώτη του συνάντηση και με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. «Σε παρακολουθώ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά το ολιγόλεπτο τετ-α-τετ που είχαν πριν την έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Ανακάμπτετε και αυτό είναι εκπληκτικό. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στα θετικά σχόλια του Αμερικανού [προέδρου, αναφέροντας ότι τα καταφέρνουμε μετά από χρόνια κρίσης και σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ σημαντική περίοδο που πρέπει να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις για να ενισχυθεί αυτή η θετική πορεία ανάκαμψης της χώρας και της οικονομίας.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε