Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Βεστερβέλε: Σταματήστε να βομβαρδίζετε την Ελλάδα

Βεστερβέλε: Σταματήστε να βομβαρδίζετε την Ελλάδα

Ο γερμανός υπ. Εξωτερικών “τραβάει το αφτί” του προέδρου του κόμματός του και υπ. Οικονομίας Φίλπ Ρέσλερ αλλά και όσων συνεχίζουν να προωθούν τα σενάρια περι δραχμής.

Να σταματήσει “η κακόβουλη, όπως είπε, συμπεριφορά κατά μεμονωμένων χωρών της Ευρωζώνης για λόγους κομματικής πολιτικής”,απαίτησε ο γερμανός υπ. Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και χαρακτήρισε “λάθος να αποφαίνεται κανείς για την Ελλάδα πριν την έκθεση της τρόικα, χωρίς επαρκή γνώση των δεδομένων.”

Σύμφωνα με την Deutche Welle, αφορμή για αυτήν την κριτική είναι μεν οι δηλώσεις πολιτικών της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), αλλά κανείς δεν αμφιβάλει ότι ο κ. Βεστερβέλε εννοεί και τον πρόεδρο του ίδιου του τού κόμματος, τον υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Ο πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Άρμιν Λάσετ καταλόγισε ανευθυνότητα στους κυβερνητικούς εταίρους του κόμματος του στο Βερολίνο, τους Φιλελεύθερους (FDP) και την Χριστιανοκοινωνική Ένωση. Αναφερόμενος στον κ. Ρέσλερ, ο Άρμιν Λάσετ, δήλωσε ότι “είναι εντελώς ανεύθυνο, αν κάποιος εκτός Ελλάδας προπαγανδίζει την έξοδο της από την ευρωζώνη, πολύ περισσότερο αν αυτός είναι υπουργός Οικονομίας.”
Εάν ο κ. Ρέσλερ υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν προκαλεί πλέον φόβο, τότε, παραβλέπει τις διαστάσεις μιας τέτοιας εξέλιξης. Όπως υποστηρίζει ο κ. Λάσετ η έξοδος της Ελλάδας θα οδηγούσε στην αποσταθεροποίηση ενός νατοϊκού εταίρου, κάτι το οποίο θα το επιθυμούσε πολύ η Ρωσία.

Ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάνς Ντίτριχ Γκένσερ, των Φιλελευθέρων, ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη. (Διαβάστε την είδηση).

Πεπεισμένος ότι «δεν μπορεί να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», εμφανίστηκε, για μία ακόμη φορά, ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Bild, προέβλεψε ότι το 2013 η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Ο Γερμανός πολιτικός επανέλαβε την πρότασή του για συντεταγμένη έξοδο με «ένα σχέδιο Μάρσαλ για την οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας» και σημείωσε ότι «αν η Ελλάδα βελτιώσει ανάλογα την ανταγωνιστικότητά της, πρέπει να υπάρξει ως ανοιχτή επιλογή η επιστροφή της στο ευρώ».

Αντιθέτως, ο γενικός γραμματέας των Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, επέμεινε στην τήρηση των συμφωνηθέντων, αλλά χαρακτήρισε λάθος «να καταστεί τώρα η Ελλάδα βίαια παράδειγμα προς αποφυγή». «Όποιος πιστεύει ότι μια έξοδος της Ελλάδας θα συνέφερε οικονομικά περισσότερο στο τέλος, υποκρίνεται», τόνισε.

Διαβάστε
Γκένσερ:Με κάθε τρόπο η Ελλάδα στο ευρώ

Μετά τις …ανάσες ξεκινάει το μακροβούτι – Η τελευταία ευκαιρία για την παραμονή μας στο ευρώ θα παιχτεί στην Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε