Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μαξίμου: Ο Τσίπρας δεν μίλησε με τον Τριντό για την Eldorado

Τσίπρας Τριντό Eldorado

Κατηγορηματικά διέψευσε η κυβέρνηση δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον Καναδό ομόλογό του Τζ. Τριντό για το θέμα της Eldorado.

Ενώ το θέμα με την επένδυση της Eldorado Gold στην Ελλάδα βαίνει προς… επίλυση, η κυβέρνηση διαψεύδει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε παρέμβαση από τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

«Να διασταυρώνετε τις πληροφορίες»

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού “ήρθε” λίγο μετά τις 15:00 και αφού η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι… “παγώνει” τα σχέδιά της να… “παγώσει” τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το Μαξίμου διέψευσε έτσι δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Καναδό ομόλογό του.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ουδέποτε είχε συνομιλία με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Θα ήταν ορθότερο τέτοιες πληροφορίες να διασταυρώνονται με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού πριν τη δημοσίευσή τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τσίπρας – Τριντό: Το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Στο δημοσίευμά της, η Καθημερινή ανέφερε ότι στο παρασκήνιο, είχαν αρχίσει να πληθαίνουν επαφές και οι παρεμβάσεις. Στόχος, να βρεθεί ένας κοινός τόπος και να αποτραπεί έσω και την τελευταία στιγμή, το αδιέξοδο.

«Σε αυτή την κατεύθυνση, υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό με τον Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Και ο Μακρόν

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφερόταν επίσης ότι «ανεμένετο διαμεσολάβηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, λόγω των καλών προσωπικών σχέσεων με τον Έλληνα και τον Καναδό πρωθυπουργό».

Η Eldorado… μένει

Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η Eldorado Gold, το μεσημέρι της Πέμπτης (21.09.2017) ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι δεν φεύγει από την χώρα μας.

Την ώρα που σχεδόν 1.000 μεταλλωρύχοι διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας η εταιρεία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της θυγατρικής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε».

Τονίζεται επίσης ότι η Eldorado Gold αποφάσισε την προσωρινή αναβολή της απόφασής της να θέσει τα έργα στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις