Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Εντυπωσιάστηκε ο Τσίπρας! [pics]

Τσίπρας

Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκόμισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στο Ηράκλειο. Διάλογοι και εικόνες…

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην Κρήτη και το Ηράκλειο, νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης. Χαμογελαστός, ο κύριος Τσίπρας που συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παδείας, Ερευνας και Καινοτοιμίας Κώστα Φωτάκη και τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, έγινε δεκτός στην είσοδο του Ινστιτούτου από τον πρόεδρο του ΙΤΕ, Νεκτάριο Ταβερναράκη.

Ο πρωθυπουργός δεν έκανε δηλώσεις και την άφιξή του και οι πόρτες έκλεισαν κατά την περιήγηση του πρωθυργού στα εργαστήρια, πλην της ΕΡΤ. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος και αμέσως μετά δήλωσε ενθουσιασμένος από όσα είδε.

Τσίπρας από Ηράκλειο: “Θα κάνουμε θαύματα”

Νωρίτερα κατά την περιήγησή του στους χώρους τους Ιδρύματος είχε πει: «Κρίμα που δεν γνωρίζει η πλειονότητα των Ελλήνων το έργο που συντελείται στο ΙΤΕ. Αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα θα κάνουμε θαύματα».

Τσίπρας Τσίπρας

«Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα έχει ένα τόσο υψηλό επίπεδο επιστημόνων. Πρέπει να δώσουμε χώρο και ανάσα για να αναπτυχθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτά, κατά τη συνάντησή του στο ΙΤΕ με νέους ερευνητές που είχαν φύγει από την Ελλάδα και επέστρεψαν.

«Όσο η χώρα θα βγαίνει από την κρίση τόσο θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα πράγματα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Ο ΑΛέξης Τσίπρας προσέθεσε ακόμη πως: «Όλη η κοινωνία επενδύει στη γνώση που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν».

Ηράκλειο Ηράκλειο

Σε παρατήρηση νέου ερευνητή ότι το ΙΤΕ έχει καλό brand name ο πρωθυπουργός είπε ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν τι είναι το brand name. Και γι’ αυτό εξάγουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και τα επανεισάγουμε για να τα εμπιστευτούν οι Έλληνες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις