Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Σκοτώθηκε με αλεξίπτωτο νεαρός αθλητής – Τον βρήκε νεκρό σε χαράδρα η γυναίκα του!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Συγκλονίζει το Ηράκλειο η τραγωδία με θύμα έναν 29χρονο αθλητή – Τι λένε οι ειδικοί για τα αίτια του δυστυχήματος

Νεκρός εντοπίσθηκε χθες το βράδυ ένας τουρίστας, ερασιτέχνης αθλητής “Αλεξίπτωτου πλαγιάς” (παραπέντε), ο οποίος πραγματοποιούσε πτήση στην ευρύτερη περιοχή του Λέντα Ηρακλείου.

Η σύζυγός του, από χθες το απόγευμα που είχαν χαθεί τα ίχνη του, ειδοποίησε τις αρχές και αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε τελικά το βράδυ νεκρός σε δύσβατη χαράδρα της περιοχής μεταξύ Λούτρας και Τρυπητής από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Το δυστύχημα ωστόσο αυτό δεν είναι το πρώτο που σημειώνεται σε επίπεδο Κρήτης είχε προηγηθεί τον Ιούνιο του 2010 το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον 28χρονο αεραθλητή Γιώργο Παπουτσάκη από το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με ειδικούς και εκπαιδευτές του αποκαλούμενου «παραπέντε», δηλαδή του αλεξίπτωτου πλαγιάς, οι μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού αντενδείκνυνται πλήρως, καθώς αποτελούν την πλέον ασταθή από άποψη ρευμάτων και καιρικών συνθηκών χρονική περίοδο.

Η υψηλή θερμοκρασία αυξάνει τον κίνδυνο απότομων, ανοδικών ρευμάτων αέρα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν διαδοχικά κύματα στροβίλων ικανά να εκτρέψουν από την πορεία του ακόμη και τον πιο έμπειρο αεραθλητή. Οι αναταράξεις και οι απότομες αλλαγές προς τα επάνω μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε δυστυχήματα, καθώς στην πραγματικότητα ο αεραθλητής και το αλεξίπτωτό του είναι έρμαιο των ρευμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Σάμος: Τραγωδία με νεκρούς μετανάστες στο Αιγαίο – Πνίγηκαν δύο γυναίκες που έμειναν αβοήθητες – Βυθίστηκαν τα σκάφη που τους μετέφεραν (Φωτό)!

Κως: ”Φώναξε τον φίλο του για να παρακολουθήσει το βιασμό μου” – Φρίκη σε διαμέρισμα του νησιού για νεαρή γυναίκα!

Ηλεία: Το καλαμπούρι που… έφερε δάγκωμα – Οι λέξεις που έκαναν έξαλλο υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές!

Ξάνθη: Τι φαντάζεστε ότι παρακολουθούν από την ταράτσα οι 7 κύριοι της φωτογραφίας – Δείτε φωτό και βίντεο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε