Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πελοπόννησος: Η βροχή δεν πτόησε τους καρναβαλιστές – Ξέφρενο γλέντι με χορό και… ομπρέλες

Πελοπόννησος: Η βροχή δεν πτόησε τους καρναβαλιστές – Ξέφρενο γλέντι με χορό και… ομπρέλες

Με αμείωτο κέφι και πλούσια θεματολογία από την επικαιρότητα, πραγματοποιήθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις το απόγευμα και το βράδυ χθες στην Πελοπόννησο.

Σε Μεγαλόπολη, Σπάρτη, Άργος, Ναύπλιο, Κροκεές και σε πολλές ακόμα κωμοπόλεις και χωριά της Πελοποννήσου, ο κόσμος βγήκε σε δρόμους και πλατείες, απ’ όπου πέρασε η καρναβαλική πομπή, αψηφώντας το κρύο και το ψιλόβροχο σε πολλές περιοχές, χειροκροτώντας τους καρναβαλιστές και συμμετέχοντας στα δρώμενα, ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας.

Στην Τρίπολη η βροχή δεν πτόησε τον κόσμο που βγήκε στην πλατεία Πετρινού και συμμετείχε στο πάρτι που διοργάνωσε ο Δήμος, ενώ στο Κακούρι Μαντινείας, οι καρναβαλιστές σατίρισαν με ευφάνταστο τρόπο τα capital controls, όσο και το σύμφωνο συμβίωσης.

Στο 4ο Αργείτικο καρναβάλι τα έξυπνα θέματα των καρναβαλιστών και η μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, μετέδωσαν το κέφι και την ζωντάνια τους σε ντόπιους και επισκέπτες.

Στο Ναύπλιο, παρά τη βροχή, επικράτησε το αδιαχώρητο και χιλιάδες κόσμου διασκέδασαν σε ξέφρενους ρυθμούς, που τους ξεσήκωσαν με τα κρουστά τους οι Βatuca, ενώ ο Φευγάτος κι Ονειροπαρμένος βασιλιάς καρνάβαλος με φόντο το πανέμορφο Μπούρτζι παραδόθηκε στην πυρά.

Στην Μεγαλόπολη, μικροί και μεγάλοι, σωματεία και φορείς από την πόλη και όλα τα χωριά του Δήμου, με μπροστάρη τον βασιλιά καρνάβαλο που φέτος ήταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και προσέφεραν ένα ξεχωριστό θέαμα στον κόσμο που παρακολούθησε την καρναβαλική πομπή.

Στην Σπάρτη, η 2η Μασκαράτα συγκέντρωσε πολύ κόσμο στην κεντρική λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, ενώ εντυπωσίασε το καρναβαλικό γκρουπ που συμμετείχε από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Στις Κροκεές, το μεγάλο καρναβάλι της Λακωνίας, ο κόσμος χειροκρότησε τους καρναβαλιστές, για το κέφι και τα φαντασμαγορικά άρματα που κατασκεύασαν, σατιρίζοντας με έξυπνο τρόπο την δύσκολη επικαιρότητα των ημερών, όπως το προσφυγικό και την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης και τα αγροτικά μπλόκα.

Πολλοί ήταν κι αυτοί που επέλεξαν να διασκεδάσουν στο παραδοσιακό καρναβάλι των Λαγκαδίων με την παρέα του τραγοπόδαρου Πάνα, ενώ σε πάρα πολλά χωριά της Πελοποννήσου, χθες βράδυ, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία γύρω από μεγάλη φωτιά κι έγιναν όλοι μια παρέα διασκεδάζοντας και γλεντώντας παραδοσιακά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε