Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ρόδος: Σκότωσε τον Ηλία Φανούρη και του έδωσε το φιλί της ζωής – Άγνωστες πτυχές της δολοφονίας!

ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr
ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr

Η δολοφονία του Ηλία Φανούρη γνωστού και ως ”Μπρούνο” από τη συμμετοχή του σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, συγκλόνισε το νησί. Ο δράστης δίνει τη δική του εκδοχή για το έγκλημα…

Eνώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 64χρονου Ηλία Φανούρη, γνωστού στην ροδιακή κοινωνία αλλά και στο πανελλήνιο ως «Μπρούνο», από την δημοφιλή ταινία – ντοκιμαντέρ «Ο Κολοσσός του Έρωτα». Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει ο 35χρονος Βούλγαρος που έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 5 ετών. Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση του 64χρονου και για εμπρησμό. Η 37χρονη συγκατηγορούμενή του, έχει απαλλαγεί με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, την 11η Νοεμβρίου 2014.

Ο 35χρονος ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου ομολόγησε το έγκλημα, αλλά υποστήριξε ότι έγινε από «λάθος». Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι είδε τον 64χρονο Μπρούνο να τον πλησιάζει, κρατώντας ένα μαχαίρι. Για να τον απωθήσει, του έδωσε μια γροθιά στην κοιλιακή χώρα και τότε ο Ηλίας Φανούρης έπεσε στο κρεβάτι του, σφαδάζοντας από τους πόνους. Ισχυρίστηκε ότι επιχείρησε να τον επαναφέρει, δίνοντάς του το «φιλί της ζωής», αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι έφυγε από το σπίτι. Ο 35χρονος Βούλγαρος υποστήριξε μάλιστα πως η πυρκαγιά, πιθανόν να προκλήθηκε από αναμμένα αρωματικά κεριά, που υπήρχαν στο σπίτι του 64χρονου.

Απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα, ισχυριζόμενος ότι είχε μεταβεί στην οικία του 64χρονου μαζί με την 37χρονη από τις 20.30 έως 22.30 και ότι έφυγαν όλοι μαζί από την οικία χωρίς να γνωρίζει τι συνέβη στη συνέχεια. Θυμίζουμε ότι η 37χρονη Βουλγάρα κατέθεσε ότι ο 35χρονος σκότωσε τον «Μπρούνο» για οικονομικές διαφορές, ότι τον χτύπησε αρχικώς με μπουνιές (είναι πυγμάχος) και ότι εν συνεχεία τον έπνιξε. Υποστήριξε ακόμη, ότι ήταν εκείνος που έβαλε φωτιά στο σπίτι για να εξαφανίσει τα ίχνη του. Τόνισε μάλιστα ότι το πρώτο πλήγμα στον 64χρονο από τον 35χρονο δόθηκε, ενώ αναχωρούσαν από την οικία και ενώ αυτή είχε γυρισμένη την πλάτη της και στους δύο, ευρισκόμενη κοντά στην πόρτα.

Όπως είπε, γύρισε και είδε αίμα στα γεννητικά όργανα του 64χρονου, ο οποίος άρχισε να φωνάζει και εν συνεχεία έπεσε στο κρεβάτι του. Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την Βουλγάρα, ο 35χρονος ομοεθνής της, έπνιξε τον 64χρονο. Ο 35χρονος στην προανακριτική του κατάθεση είχε αρνηθεί τον φόνο. Υποστήριξε ότι έχει πρόβλημα υγείας με αρρυθμίες στην καρδιά και κουράζεται εύκολα, οπότε άφησε την εργασία μου ως εργάτης σε βιοτεχνία ρούχων στη Βουλγαρία και ήρθε στην Ελλάδα για να αναζητήσει μια πιο ελαφριά εργασία.

Όπως είπε ο δράστης, τη νύχτα της δολοφονίας κάθονταν στο σαλονάκι του θύματος, στην αυλή της οικίας. Το θύμα, όπως ισχυρίστηκε προφορικώς, σηκώθηκε από τη θέση του, τράβηξε την 37χρονη από το χέρι με σκοπό να την πάει στην κρεβατοκάμαρα για να έρθουν σε ερωτική επαφή. Εκείνη παραπάτησε και ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι επενέβη ώστε να μην πέσει στο πάτωμα και στη συνέχεια είπε στο θύμα να ηρεμήσει και πως έπρεπε να φύγουν από το σπίτι. Κατά την κίνησή τους για να φύγουν, ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι αντιλήφθηκε το θύμα να κινείται προς το μέρος του κρατώντας ένα μαχαίρι στο χέρι, με σκοπό να τον χτυπήσει. Τότε, όπως ισχυρίστηκε, εκείνος του κατάφερε ένα χτύπημα στο κεφάλι με το χέρι του και το θύμα έπεσε αναίσθητο στο κρεβάτι με την γλώσσα του να γυρίζει ανάποδα.

Πηγή: dimokratiki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε