Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στερεά Ελλάδα: Μοίραζαν δημόσιο χρήμα για μελέτες... φανταστικών έργων!

Στερεά Ελλάδα: Μοίραζαν δημόσιο χρήμα για μελέτες... φανταστικών έργων!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.03.2011 | 19:30
Πρώτη δημοσίευση: 15.03.2011 | 16:13

Για βιομηχανία ανάθεσης ''μαϊμού'' μελετών κάνει λόγο το ΤΕΕ και ζητά ενημέρωση και πλήρη διαφάνεια - Αγγίζουν τα 5εκ.€ τα χρήματα που μοιράστηκαν με ύποπτες αναθέσεις...

Χρήματα που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν έργα που να πιάσουν τόπο και ταυτόχρονα να δώσουν θέσεις εργασίας στην περιφέρεια της Στερεάς, δυστυχώς δίνονταν για μελέτες που αφορούσαν σε ανύπαρκτα έργα, που φυσικά δεν έγιναν και δεν πρόκειται να γίνουν.

Μελέτες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που στο σύνολό τους αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αποκεντρωμένης περιφέρειας, μετά από τις καταγγελίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου αλλά και δημοσιεύματα του τύπου (ΗΜΕΡΑ και ΣΕΝΤΡΑ) που εδώ και πάρα πολύ καιρό έκαναν λόγο για μελέτες-μαϊμούδες, ύποπτες αναθέσεις και σκανδαλώδεις συμβάσεις, τα προηγούμενα χρόνια από τους διοικούντες την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου ζητά να μάθει που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα, ποια έργα αφορούσαν και ποια είναι παραδοτέα. Μάλιστα ο κ. Απόστολος Καραναστάσης είχε βάλει το θέμα και στη συνάντηση που είχαν πρόσφατα με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Λαμία

Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ρωτήθηκε από το lamiareport.gr για το θέμα και απάντησε ότι δεν θα ήθελε να πει κάτι τώρα, που η υπόθεση ερευνάται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας και την κ. Πόπη Γερακούδη.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο