Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Καλό χειμώνα είπαμε; Πλημμύρες, χαλάζι, πτώσεις δέντρων και θερμοκρασίες κάτω από 10 βαθμούς!

Καιρός: Καλό χειμώνα είπαμε; Πλημμύρες, χαλάζι, πτώσεις δέντρων και θερμοκρασίες κάτω από 10 βαθμούς!

– Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
– Κακοκαιρία εξπρές πλήττει τη χώρα και έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα
– Πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένοι δρόμοι σε Γρεβενά και Καστοριά
– Έπεσε στους 7 βαθμούς η θερμοκρασία στο Καρπενήσι

Μια μέρα πριν τελειώσει (ημερολογιακά τουλάχιστον) το καλοκαίρι, ο… χειμώνας ήρθε να κάνει μια guest εμφάνιση για να μας θυμίσει την ύπαρξή του.

Το μεσημέρι της Τρίτης (29.08.2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Θα είναι μια κακοκαιρία εξπρές, που όμως δεν σημαίνει πως θα περάσει χωρίς προβλήματα.

Ήδη, Καστοριά και Γρεβενά είδαν τους δρόμους τους να πλημμυρίζουν, ενώ σε Καρπενήσι και Νευροκόπι ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου

Βροχή, χαλάζι και… πτώσεις δέντρων

Η κακοκαιρία ξεκίνησε να “χτυπάει” από το βράδυ Τρίτης και κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Όπως αναφέρει το meteo.gr, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 23:00 το βράδυ τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Αγιά Λάρισας (27 χιλιοστά), στον Άγιο Δημήτριο Ολύμπου (25 χιλιοστά), στη Θεσσαλονίκη (20.2 χιλιοστά), στο Βόλο (20 χιλιοστά) και στη Καρδίτσα (19.8 χιλιοστά).

Σε Γρεβενά και Καστοριά, εξαιτίας των βροχοπτώσεων πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια, ενώ υπήρξαν και πτώσεις δέντρων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στα Γρεβενά εννέα κλήσεις για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και χρειάστηκε να επέμβει για την πτώση δέντρου στα περίχωρα της πόλης.

Επίσης, συνεργεία της απομάκρυναν λαμαρίνες που είχαν αποκολληθεί λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην Καστοριά, σύμφωνα με κατοίκους, πλημμύρισε τουλάχιστον ένα σπίτι, ενώ από την ισχυρή χαλαζόπτωση προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες.

Η βροχή προκάλεσε προβλήματα και στη Λάρισα. Συνοικίες της πόλης πλημμύρισαν και η πυροσβεστική δέχτηκε 10 κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών από ασανσέρ που σταμάτησαν γιατί υπήρξαν διακοπές ρεύματος. Σημειώθηκαν και δυο πτώσεις δέντρων στο κέντρο της πόλης.

Τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος που προκάλεσαν η βροχή και οι κεραυνοί παραμένουν και σήμερα Τετάρτη (30.08.2017). Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν κυρίως χωριά της Ελασσόνας, καθώς έχουν γίνει ζημιές σε κολόνες της ΔΕΗ.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της επιχείρησης τα οποία και επιχειρούν για την αποκατάσταση της βλάβης. Μικρές βλάβες διαπιστώθηκαν επίσης και στις παραλιακές περιοχές του νομού, όμως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Καταιγίδα και στη Λαμία, αλλά χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα. Χωρίς ρεύμα έμειναν καιω  κάποια χωριά του δήμου Ελασσόνας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις