Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 10 Αθήνα Αναλυτικά

Μέγα υγειονομικό σκάνδαλο στη Γαλλία - Φάρμακο για τον διαβήτη οδήγησε στο θάνατο 500 ανθρώπους

Μέγα υγειονομικό σκάνδαλο στη Γαλλία - Φάρμακο για τον διαβήτη οδήγησε στο θάνατο 500 ανθρώπους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.11.2010 | 17:06
Πρώτη δημοσίευση: 16.11.2010 | 16:48

Συνολικά 5 εκατομμύρια ασθενείς στη χώρα έχουν πάρει το Mediator, το οποίο φέρεται ότι προκάλεσε τη νοσηλεία 3.500 ανθρώπων με καρδιακά προβλήματα.

Ενα νέο υγειονομικό σκάνδαλο ξέσπασε σήμερα στη Γαλλία σχετικά με το Mediator (benfluorex), ένα φάρμακο κατά του διαβήτη που χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση του αισθήματος της πείνας, το οποίο κυκλοφορούσε στη χώρα μέχρι το 2009 και το οποίο φέρεται ότι προκάλεσε το θάνατο το λιγότερο 500 ανθρώπων σε περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο νέος υπουργός Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν δήλωσε σήμερα "ανήσυχος για το θέμα", μετά την εκτίμηση της Γαλλικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας Προϊόντων Υγείας (Afssaps) ότι το συγκεκριμένο φάρμακο προκάλεσε "τουλάχιστον 500 θανάτους".

Το φάρμακο κυκλοφορούσε στη Γαλλία από το 1975 έως το Νοέμβριο του 2009. Συνολικά 5 εκατομμύρια ασθενείς στη χώρα έχουν πάρει το Mediator, το οποίο φέρεται ότι προκάλεσε τη νοσηλεία 3.500 ανθρώπων με καρδιακά προβλήματα.
Στην Ιταλία και την Ισπανία το benfluorex (βενφλουορέξη) απαγορεύθηκε το 2005, ενώ στην Κύπρο και την Πορτογαλία αποσύρθηκε μετά την απαγόρευσή του στη Γαλλία.

Η Ιρέν Φρανσόν, μία γιατρός που αποκάλυψε την υπόθεση σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, εξέφρασε στο Γαλλικό Πρακτορείο "τη μεγάλη της ανακούφιση" που είδε να αναγνωρίζεται επισήμως αυτή η "υγειονομική καταστροφή".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Ο κόσμος έβγαλε τους κορυφαίους του 2016 στον ελληνικό στίβο! Ο κόσμος έβγαλε τους κορυφαίους του 2016 στον ελληνικό στίβο!
  2. Πρωτοποριακό, ελληνικής κατασκευής application βοηθά τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 Πρωτοποριακό, ελληνικής κατασκευής application βοηθά τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2
  3. “Έπεσε” το facebook – “Κέντησε” το twitter “Έπεσε” το facebook – “Κέντησε” το twitter
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook