Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις ανέργων με επιδότηση μισθού – Από σήμερα οι αιτήσεις

Από σήμερα οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσλάβουν ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη σε δύο προγράμματα.

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ προβλέπουν:

Πρόσληψη σε επιχειρήσεις με προσωπικό πάνω από 20 εργαζόμενους, συνολικά 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερη μειονεκτική θέση (διάρκεια ανεργίας άνω των 12 μηνών) με επιχορήγηση διάρκειας 12 μήνες, και δυνατότητα επέκτασης για άλλους 9 μήνες.

Σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για τρεις επιπλέον μήνες, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν ισχύει η δέσμευση. Για την πρόσληψη ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση (διάρκεια ανεργίας έξι έως 12 μήνες) η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 9 μήνες χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους για 3 επιπλέον μήνες.

Το δεύτερο πρόγραμμα των 10.000 θέσεων απευθύνεται σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 άτομα. Για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών) η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για 9 μήνες. Σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για 3 επιπλέον μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση δεν ισχύει η δέσμευση. Για την πρόσληψη μη μακροχρόνια ανέργων (σε ανεργία 3 έως 12 μήνες) η διάρκεια επιχορήγησης είναι 9 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 9 μήνες. Σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος, η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για 6επιπλέον μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για 3 επιπλέον μήνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μέσα σε λίγες ώρες έπεσε στη Λέσβο όσο βροχή πέφτει μέσα σε 4 "Νοεμβρίους" - 400 τόνοι νερού ανά στρέμμα»
«Μετά από τα 2 βροχοφόρα συστήματα από την Ιταλία όπου έδωσαν αρκετές βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα, μέχρι και την επόμενη εβδομάδα δεν φαίνεται καμία οργανωμένη διαταραχή να μας επηρεάζει»
Πλημμύρες στη Λέσβο
Με τρακτέρ έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη - «Ο υπουργός ήταν εδώ και έφυγε, θέλουμε να τον δούμε»
Αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων μπήκε, μετά από συνεννόηση, στο υπουργείο για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στους συνεργάτες του υφυπουργού Εσωτερικών
Τρακτέρ αγροτών από τη Βόρεια Ελλάδα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης