Ελλάδα

Αποκεφάλισαν την προτομή της Λέλας Καραγιάννη! Αποκαρδιωτικές φωτογραφίες

Μπορεί να ήταν στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα από το 1963, μπορεί αυτή η γυναίκα να έδωσε την ζωή της για την χώρα της αλλά οι βάνδαλοι δεν ξέρουν από αυτά.

Κάποιοι αχαρακτήριστοι βανδάλισαν την προτομή της ηρωίδας της εθνικής αντίστασης, Λέλας Καραγιάννη. Έκοψαν το κεφάλι και προκάλεσαν φθορές σε όλη την επιφάνεια του προσώπου…

Τις αποκαρδιωτικές φωτογραφίες δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος κάνει λόγο για “ωμή βία και βεβήλωση της ιστορίας”.

Δείτε τις…

 

 

Ποιά ήταν η Λέλα Καραγιάννη

Για την ιστορία, η Λέλα Καραγιάννη γεννήθηκε το 1898 και εκτελέστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1944 από τους γερμανούς κατακτητές. Κατά την Γερμανική κατοχή, έγινε μέλος της αντίστασης, μετατρέποντας το σπίτι της σε αρχηγείο της οργάνωσης «Μπουμπουλίνα».

Την οργάνωση δημιούργησε και χρηματοδότησε η ίδια, το 1941. Στόχος της οργάνωσης ήταν η φυγάδευση Βρετανών στρατιωτών στο Κάιρο αλλά και δολιοφθορές κατά του εχθρού. Η οργάνωση διώχθηκε ανηλεώς από την Διεύθυνση Ειδικής Ασφαλείας του Κράτους κάτι που στοίχισε την μεταπολεμική δικαστική καταδίκη των μελών της Ειδικής Ασφάλειας.

Τον Ιούλιο το 1944, η Λέλα Καραγιάννη συνελήφθη από την Γκεστάπο μαζί με πέντε από τα παιδιά της, βασανίστηκε στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν, μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου και ύστερα από λίγο διάστημα εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές στο παρακείμενο άλσος Χαϊδαρίου μαζί με άλλους 27 αγωνιστές της Αντίστασης, στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, περίπου ένα μήνα πριν από την Απελευθέρωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 37χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό της 16χρονης στην Πάτρα
Σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας, για «βιασμό ανηλίκου» και «κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη»
Πάτρα 3
Προσωπικός αριθμός: «Συνενώνουμε τα τέσσερα διαφορετικά μητρώα σε ένα» δηλώνει ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Οι τέσσερις τομεακοί αριθμοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα υπομητρώα των Οργανισμών και των Φορέων, αλλά ο πολίτης θα χρειαστεί να θυμάται μόνο έναν αριθμό, διευκρινίζει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά 1