Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα καταβληθεί η βασική ενίσχυση

Μέχρι το τέλος του μήνα, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Διαβάστε περισσότερα για την βασική ενίσχυση και τις εξισωτικές.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης. Συγκεκριμένα, όπως έχει αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, στα τέλη Οκτωβρίου θα πιστωθεί το 70% της βασικής ενίσχυσης του 2017 και περί τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του 2016 το υπόλοιπο της βασικής, δηλαδή το 30% και το “πρασίνισμα”, πληρωμές που συνολικά θα φτάσουν στα 2 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι έχει ήδη αρχίσει να πληρώνονται όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν την εξισωτική του 2013 και του 2014 για τους κτηνοτρόφους και μέσα Νοεμβρίου το 60% της εξισωτικής του 2016 και του 2015.

Ενισχύσεις σε αγρότες

Την ίδια στιγμή, μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, θα δοθούν ενισχύσεις σε συνολικά 111 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε έξι νομούς της χώρας. Οι ενισχύσεις αυτές, οι οποίες θα καταβληθούν έως και τις 27 Οκτωβρίου, θα δοθούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ζωοτροφές για μια περίοδο 100 ημερών.

Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις αυτές αφορούν τους κτηνοτρόφους των νομών Χίου, Θάσου, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες). Την ίδια ώρα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε πληρωμές ύψους 15.087.550 ευρώ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από τις 7 έως τις 16 Οκτωβρίου 2016 σε 32.150 δικαιούχους παραγωγούς για διάφορα μέτρα ενισχύσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καρυστιανού: «Έχουμε ενδείξεις ότι υπήρχαν χημικά στα Τέμπη, πάμε σε μία δίκη χωρίς ενόχους, τι να περιμένουμε;»
«Έχουμε χημικά εγκαύματα ακόμα και στους διασώστες, ιατροδικαστές που αναφέρουν εγκαύματα από έλαιο σιλικόνης - Τα δείγματα μετά τις εκταφές θα σταλούν στο εξωτερικό» δηλώνει η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού
2
Πόρτα ασθενοφόρου άνοιξε ξαφνικά και μία ασθενής σε φορείο έπεσε στον δρόμο στην Αλεξανδρούπολη
Σε ένα φανάρι, ενώ το ασθενοφόρο ήταν σταματημένο μόλις άναψε πράσινο ξεκίνησε, το φορείο στο οποίο ήταν η ηλικιωμένη γυναίκα, βρέθηκε ξαφνικά στο οδόστρωμα, χωρίς ωστόσο να ανατραπεί
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ 2