Κόσμος

Τα οφέλη του αγωγού TAP για την Αλβανία – Τι θέλουν σε σχέση με την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο του αγωγού TAP αναμένεται να αποφέρει στην αλβανική οικονομία περί το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και να δημιουργήσει 15.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα κατά την επόμενη πενταετία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μέσω του TAP, η Αλβανία παίρνει επιτέλους θέση επί μίας από τις σημαντικότερες ενεργειακές αρτηρίες στην Ευρώπη σήμερα…ο TAP έχει επίσης μετατραπεί σε μία από τις κύριες κινητήριες δυνάμεις οικονομικής και κοινωνικής προόδου της χώρας», είπε ο Έντι Ράμα.

Ο αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές του αγωγού ώστε να επιτύχει ανάλογα οφέλη με αυτά που έχει εξασφαλίσει από το σχέδιο η Ελλάδα.

«Η πρώτη συμφωνία δεν εξασφαλίζει ίσα οφέλη από το σχέδιο. Δεν υπάρχει λόγος η Ελλάδα και άλλες χώρες να έχουν περισσότερα κέρδη. Οι επενδυτές του TAP επιδεικνύουν ετοιμότητα να διαπραγματευθούν το θέμα. Είναι σημαντικό για μας να είμαστε στο ίδιο επίπεδο ως προς τα οφέλη με τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο σχέδιο», είπε ο αλβανός πρωθυπουργός.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θρίλερ» η κίνηση των πλοίων στο Ορμούζ: Το Ιράν σφίγγει τον ναυτικό κλοιό, άρση του αποκλεισμού από τις ΗΠΑ «βλέπουν» διεθνή μέσα
Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι η Ουάσιγκτον έθεσε «κόκκινες γραμμές» στις πιθανές συνομιλίες με το Ιράν - Η Τεχεράνη δείχνει να σφίγγει τον ναυτικό κλοιό
Στενά του Ορμούζ