Οικονομία

Αλεξιάδης για…κρυψίνους: Προσεχώς… προσκλήσεις ελέγχου σε φοροφυγάδες

«Είναι σαφής η προσπάθεια ορισμένων να αποδομήσουν και να υπονομεύσουν την όλη προσπάθεια. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας ενδυναμώσουν στις ελεγκτικές ενέργειες που ήδη ξεκίνησαν» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με τη λίστα που έχει παραλάβει η κυβέρνηση από τη Ρηνανία - Βεστφαλία. 

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «είναι τουλάχιστον προκλητικό, να παριστάνουν ορισμένοι τους έκπληκτους, γιατί θα υλοποιήσουμε νόμο του Αυγούστου (4336/14.08.2015) για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εσωτερικό και εξωτερικό! Είναι σίγουρο ότι η ανησυχία αυτών που έχουν χρήματα (μη φορολογημένα νόμιμα) στο εξωτερικό, θα αποτυπωθεί με διάφορους τρόπους. Τους συμβουλεύουμε να μην ανησυχούν απλά, αλλά να φροντίσουν άμεσα να τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους θέματα, πριν δεχτούν την πρόσκληση ελέγχου. Το παράδειγμα άλλων χωρών με τη διαδικασία της αυτοκαταγγελίας (π.χ. Γερμανία) είναι ήδη στους σχεδιασμούς μας».

Αναφερόμενος σε μερίδα ΜΜΕ που -όπως σημειώνεται ασκούν κριτική για τη συγκεκριμένη λίστα- ο κ. Αλεξιάδης σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Θα τους θυμίσουμε τι έγραψαν (ή μάλλον τι αποσιώπησαν) όταν είχε παραληφθεί η αντίστοιχη λίστα Λαγκάρντ το 2010. Η λίστα που παρέλαβε η κυβέρνηση έχει ήδη παραδοθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς (από την Παρασκευή 27.11.2015) και θα ελεγχθεί με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο που ήδη συντάχθηκε και προχωρά σε υλοποίηση». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η διπλή μάχη της Ευρώπης κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού – Τι κρίνεται σε ECOFIN και Γαλλία για το ελληνικό εμπόριο
Τόσο οι επικείμενες ανακοινώσεις του ECOFIN όσο και η απόφαση των δικαστικών αρχών της Γαλλίας που αναμένονται πριν τα Χριστούγεννα θα αποτελέσουν σημεία καμπής για την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά
close up woman hand add product to card at shopping online mobile app on wood table at home
Λαζαρίδου: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ηγείται του μετασχηματισμού των υποδομών της χώρας μας
Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει ορισμένες από τις πιο εμβληματικές υποδομές της χώρας με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, όπως η Αττική Οδός, η Εγνατία Οδός και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ)
Η Πηνελόπη Λαζαρίσου
HΠΑ: Έρχονται αποζημιώσεις στους επενδυτές της ρωσικής Lukoil με χρήματα από την πώληση της
Οι Αμερικανοί διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια όταν αναγκάστηκαν πρώτα να παγώσουν και στη συνέχεια να διαγράψουν τις μετοχές τους σε ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Lukoil, μετά την έναρξη του ρωσο - ουκρανικού πολέμου
Ένας φακός αερίου φαίνεται δίπλα στην πινακίδα της εταιρείας Lukoil στην πλατφόρμα πετρελαίου Filanovskogo στην Κασπία Θάλασσα.
Νέο άλμα πληθωρισμού στο 2,4% το Νοέμβριο λόγω αύξησης του κόστους στέγασης - Κατά 8,6% αυξήθηκαν τα ενοίκια, έκρηξη 13% στις τιμές κρέατος
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή κατά τον μήνα Νοέμβριο 2025, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2025 παρουσίασε αύξηση 0,1%, έναντι μείωσης 0,4%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους
Ακίνητα 8