Ελλάδα

Πορεία διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Γύρω στα 70 άτομα πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών έξω από το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης ενώ μια 4μελης επιτροπή θα εισέλθει στο κέντρο χωρίς ωστόσο να έχει επαφή με τους μετανάστες. Στο σημείο βρίσκεται και μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν ομάδες αντιεξουσιαστών που έφτασαν με πούλμαν από το κέντρο της Αθήνας καθώς και η κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό” ενώ αυτή την ώρα η 4μελης επιτροπή των συγκεντρωμένων συναντά μετανάστες που κρατούνται στο κέντρο της Αμυγδαλέζας.

Για τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας μίλησε το μέλος της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, Αννίτα Καραντζιωτη, που επισκέφθηκε μαζί με αλλά 3 μέλη της πρωτοβουλίας τους μετανάστες. Όπως τόνισε,στο κέντρο κρατούνται περίπου 400 μετανάστες πολλοί από τους οποίους έχουν μεταφερθεί τους τελευταίους μήνες ενώ αρκετοί μετανάστες κρατούνται για περισσότερο από 15 μήνες.

Όπως κατήγγειλε η κ.Καραντζιώτη,οι μετανάστες που ζουν στην Αμυγδαλέζα δεν έχουν καμία ενημέρωση για τη νομική τους κατάσταση ενώ περιορισμένη είναι και η επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους καθώς τους επιτρέπονται ελάχιστα τηλεφωνήματα. Για την υγειονομική κατάσταση,σημείωσε πως τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό,ωστόσο,το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη φαρμάκων δεδομένου ότι αρκετοί κρατούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η 4μελης αντιπροσωπεία συνάντησε άτομα με χρόνια ψυχολογικά προβλήματα ,τα οποία δεν παρακολουθούνται από ειδικό ψυχικής υγείας,αλλά και καρκινοπαθείς ενώ σε μετανάστη που έχει διαγνωστεί με ηπατίτιδα C δεν επιτρέπεται η έξοδος από την Αμυγδαλέζα.

Τέλος, τα μέλη της αντιπροσωπείας επεσήμαναν ότι αρκετοί από τους κρατούμενους της Αμυγδαλέζας είχαν φύγει από το κέντρο με την παρέλευση του 18μηνου και επέστρεψαν μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις που συνεχίζονται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα