Κόσμος

Αυτή είναι η μεγαλύτερη φράουλα στον κόσμο (βίντεο)

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπήκε η φράουλα από την πόλη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, καταφέρνοντας να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ που διατηρούσε μια άλλη φράουλα από το Ηνωμένο Βασίλειο επί 32 συναπτά έτη. 

Κατά την διάρκεια της συγκομιδής, ο αγρότης Koji Nakao ήταν τόσο ενθουσιασμένος από την ανακάλυψη της εν λόγω φράουλας, βάρους 250 γραμμαρίων, που ήθελε η κόρη του να είναι το πρώτο άτομο που θα την δοκιμάσει. Σύμφωνα με την ίδια,  είναι «πολύ νόστιμη» (oishii, στα κινεζικά).
Η  «επιβλητική» φράουλα έχει ύψος 8 εκατ., το μήκος της φθάνει τα 12 εκατ. ενώ η περίμετρος της είναι περίπου 25-30 εκατ.
Ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει στην μετάλλαξη της φράουλας είναι ο παγετός που επηρεάζει τα άνθη του φρούτου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό ότι τα μούρα ενώθηκαν και αναπτύχθηκαν μαζί με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί αυτή η τεράστια φράουλα. Σημειώνεται, τέλος, ότι η αντίστοιχη που κατείχε μέχρι στιγμής το βραβείο Γκίνες ζύγιζε 231 κιλά.
Δείτε το βίντεο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Ο Πούτιν δεν «ψάρωσε» από τις απειλές Τραμπ – Θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι να πάρει αυτό που θέλει
«Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να θέλει περισσότερα ουκρανικά εδάφη και ο Τραμπ έχει μικρή επιρροή πάνω του» υποστηρίζουν πηγές πληροφόρησης από το Κρεμλίνο
Πούτιν Τραμπ
7
Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις «έπνιξαν στο αίμα» το αντάρτικο των Δρούζων στην Σουέιντα παρά την εμπλοκή του Ισραήλ
Επετεύχθη κατάπαυση του πυρός στην πόλη μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που είχαν αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες
Συρία - Σουέιντα
Ανανεώθηκε πριν 41 λεπτά