Πολιτική

ΝΔ: Υπάρχει ταύτιση μεταξύ των προτάσεων των θεσμών και της κυβέρνησης – Το δημοψήφισμα είναι προσπάθεια υφαρπαγής ψήφων

Σφοφρή επίθεση εξαπολύει η Σύγγρου έναντι της κυβέρνησης μέσω non paper στο οποίο υποστηρίζει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης με εκείνες των θεσμών και ότι το δημοψήφισμα κρύβει προσπάθεια υφαρπαγής ψήφων.

Αναλυτικότερα το non paper της ΝΔ αναφέρει:

Η Πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα και η Πρόταση των Θεσμών ταυτίζονται 100% στο στόχο και κατά 90% στα μέτρα για την επίτευξη του στόχου.

Η κυβέρνηση Τσίπρα συμφωνεί με την Πρόταση των Θεσμών για τους δημοσιονομικούς στόχους, διαφωνεί οριακά για τα μέσα επίτευξης αυτών.

Οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος 2015-2018 στις προτάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και στην Πρόταση των Θεσμών, ταυτίζονται. Επομένως, τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα 1% το 2015 και 2% το 2016.

Δηλαδή, 8 δις € τη διετία, με βάση τις προτάσεις και της κυβέρνησης Τσίπρα και των Θεσμών. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο προτάσεων είναι η εκτίμηση για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνει η κάθε πλευρά, όχι για το συνολικό ύψος τους.

Ο στόχος για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ στο ίδιο ύψος εσόδων και το 2015 και το 2016, ταυτίζεται.
Ο στόχος για αύξηση του φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ταυτίζεται.

Ο στόχος για εξοικονόμηση ύψους 1% του ΑΕΠ από τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ταυτίζεται.

Οι στόχοι για μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ενοποίησης ταμείων της Α’ Φάσης της Συνταξιοδοτικής Μεταρρύθμισης και οι στόχοι για εναρμόνιση εισφορών, κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, κατάργηση του ΕΚΑΣ της Β’ Φάσης της Συνταξιοδοτικής Μεταρρύθμισης, ταυτίζονται.

Ο στόχος για πλήρη αντιστάθμιση του δημοσιονομικού κόστους που προκαλούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για τις συντάξεις, ταυτίζεται.

Ο στόχος για νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, για «εξορθολογισμό» των ειδικών μισθολογίων, για μείωση των μη μισθολογικών παροχών (non-wage benefits) στο Δημόσιο, ταυτίζεται.

Οι στόχοι που τίθενται για ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ολοκλήρωση των διοικητικών φορολογικών μεταρρυθμίσεων, ταυτίζονται.
Οι στόχοι για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με βάση διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και του Θεσμούς, καθώς και στην αγορά προϊόντων με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ταυτίζονται.

Ο στόχος για επιστροφή των τραπεζών σε ιδιωτικά χέρια με προσέλκυση ξένων στρατηγικών επενδυτών, ταυτίζεται.
Ο στόχος για προώθηση και ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων, ταυτίζεται.

Τι απομένει;

Α. Οριακή διαφορά 0,07% του ΑΕΠ στον στόχο αύξησης εσόδων από τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ (0,93% του ΑΕΠ στην πρόταση της Κυβέρνησης Τσίπρα και 1% στην Πρόταση των Θεσμών).
Β. Ορισμένες ανακατανομές μέτρων για την επίτευξη του ίδιου δημοσιονομικού αποτελέσματος, όπου η κυβέρνηση Τσίπρα προτείνει αύξηση φόρων και εισφορών και οι Θεσμοί αντι-προτείνουν μείωση δαπανών ή άλλους φόρους από αυτούς που προτείνει η κυβέρνηση.

2. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν δέχεται την Πρόταση των Θεσμών επειδή, τάχα, επιβάλλει «λιτότητα».

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του (22.06.2015), προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Juncker παραδέχεται ότι «η απάντηση της Ελληνικής Κυβέρνησης στις απαιτήσεις των Θεσμών για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών 2015-2016 υπήρξε απόλυτη και πλήρης».

Επομένως, όσο και εάν προσπαθήσει ο κ. Τσίπρας να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό ότι, είναι άλλη η «λιτότητα Τσίπρα» και άλλη η «λιτότητα των Θεσμών», η αλήθεια είναι μία: Η λιτότητα είναι λιτότητα!

Και τα μέτρα 8 δις € που προτείνει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης εμπιστοσύνης, της ασφυξίας και της επί πέντε μήνες αδράνειας της κυβέρνησης Τσίπρα που έριξαν την οικονομία ξανά στην ύφεση και στα ελλείμματα.

Όσο και να προσπαθούν υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού με ένα παραπλανητικό ερώτημα, η αλήθεια δεν κρύβεται:

1. Στις Προτάσεις Τσίπρα και Θεσμών, ταυτίζεται ο δημοσιονομικός στόχος, και απομένει μόνο μια συμφωνία για τα δημοσιονομικά μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου.

2. Τότε, ποιο είναι το εθνικό θέμα για το οποίο χρειάζεται να αποφασίσει ο ελληνικός λαός δια δημοψηφίσματος;

3. Το Ερώτημα του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 είναι παραπλανητικό! Το πραγματικό εθνικό ερώτημα που τίθεται στο Δημοψήφισμα είναι «ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή όχι στο ευρώ»!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331