Ελλάδα

120.000 πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία θα μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες

Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, κατά την έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε χθες (22/09/2015), στις Βρυξέλλες, για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Μουζάλας και η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Στο πλαίσιο του έκτακτου συνεδρίου ελήφθη η τελική απόφαση για το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων. Πιο αναλυτικά, οι 28 Υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, παρακάμπτοντας την αντίθεση πολλών χωρών της ανατολικής Ευρώπης. Η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία καταψήφισαν την πρόταση, ενώ η Φινλανδία επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η ειδική στήριξη στην Ελλάδα και την Ιταλία μέσω του προγράμματος μετεγκατάστασης να συνοδεύεται από πρόσθετα μέτρα.

Τα μέτρα αυτά θα λαμβάνονται από την άφιξη των υπηκόων τρίτων χωρών στο έδαφος της Ελλάδας ή της Ιταλίας μέχρι την περάτωση όλων των ισχυουσών διαδικασιών, σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (European Asylum Support Office – EASO) και τους άλλους αρμόδιους οργανισμούς, όπως ο FRONTEX, προκειμένου να συντονιστεί η επιστροφή των υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στο έδαφος τους, σύμφωνα με την οδηγία 2008/115/ΕΚ.

Σήμερα , οι Αρχηγοί των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. θα συμμετάσχουν σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το θέμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκίνητο Smart «λαμπάδιασε» στην Λεωφόρο Ιωνίας στον Άλιμο και καταστράφηκε ολοσχερώς
Ως πιθανότερο αίτιο της πυρκαγιάς εξετάζεται η μηχανική βλάβη, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο, πριν ξεσπάσει η φωτιά, παρατήρησαν καπνούς να βγαίνουν από το Smart
Φωτιά στον Άλιμο
Στη φυλακή δύο από τους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση διακίνησης 7 κιλών κοκαΐνης στη Ρόδο
Ελεύθερος αφέθηκε ο τρίτος εμπλεκόμενος, ο 42χρονος στρατιωτικός, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγυοδοσίας, αφέθηκαν χτες ο 46χρονος επίσης Αλβανός και ο 34χρονος Έλληνας
Ρόδος
Δε νομίζω να είπε «σήμερα αποφασίζω να γίνω συμμέτοχος σε τέτοιο έγκλημα», λέει ο δικηγόρος του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού
«Είναι στις φυλακές Δομοκού 18,5 χρόνια και 24 χρόνια σωφρονιστικός υπάλληλος, δεν ζήτησε ποτέ να κατέβει ο συγκεκριμένος κρατούμενος στο αρχιφυλακείο» λέει ο δικηγόρος του αρχιφύλακα
Φυλακές Δομοκού