Οικονομία

Ηλεκτρονικό μάτι στην Εφορία – Φακέλωμα εισοδημάτων, καταθέσεων, ακινήτων – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

- Ξεκινάει το μεγάλο φακέλωμα από την εφορία σε μισθούς, εισοδήματα, καταθέσεις, δάνεια, μετοχές και ακίνητα
- Σε πραγματικό χρόνο θα “φαίνονται” κινήσεις λογαριασμών για να γίνεται ο έλεγχος εσόδων
- 20.000 άτομα μπαίνουν στο στόχαστρο λόγω... παρελθόντος, στο μικροσκόπιο μεγάλες επιχειρήσεις

Ηλεκτρονικό μάτι αποκτά η εφορία με στόχο τον εντοπισμό και τον έλεγχο του “μαύρου” χρήματος. Κάπως έτσι στο στόχαστρο μπαίνουν περίπου 15.000 ιδιώτες με … βεβαρυμένο παρελθόν, αλλά και 900 φορολογούμενοι που έχουν μεγάλο περιουσία.

Για όλους εμάς τους υπολοίπους ωστόσο φαίνεται ότι ξεκινάει ένας νέος τρόπος εντοπισμού της περιουσίας.
Αυτό θα γίνεται ηλεκτρονικά με βάση τη διασύνδεση της εφορίας με τράπεζες και χρηματιστήριο ώστε να γίνεται έλεγχος όλων των πιθανών κινήσεων χρήματος από τους φορολογούμενους.
Με το νέο σύστημα θα γίνεται on line έλεγχος των κινήσεων των λογαριασμών, έτσι ώστε να φαίνεται η μισθοδοσία ή η κίνηση χρημάτων, η πορεία εξόφλησης δανείων, αλλά και η κίνηση μέσω πιστωτικών καρτών, αλλά πιθανές τοποθετήσεις χρημάτων σε μετοχές ή ομόλογα.
Ταυτόχρονα με την δήλωση των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων θα είναι δυνατός ο έλεγχος στο σύνολο της περιουσίας.

Πρώτη κίνηση πάντως θα είναι για την πάταξη της φοροδιαφυγής ο έλεγχος σε 900 μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, αλλά και περίπου 900 άτομα που συγκεντρώνουν μεγάλο πλούτο στην κατοχή τους. Παράλληλα παίρνουν προτεραιότητα περίπου 5.000 εκκρεμείς υποθέσεις ώστε να προχωρήσουν άμεσα για να μπορέσει το δημόσιο να εισπράξει τα χρήματά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στην άμυνα και ενδεχόμενες κρίσεις ρίχνει το 50% των νέων κονδυλίων της η ΕΕ για την επόμενη δεκαετία - Η ακτινογραφία του διπλού πακέτου των Βρυξελλών έως το 2034
Από 2,8 τρισ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η ΕΕ για το νέο κοινοτικό προϋπολογισμό και το ReArmEU, τα 1,4 τρισ. ευρώ θα πάνε στην άμυνα και στο μηχανισμό κρίσεων
Ισραηλινά τανκ στη Γάζα
Δασμοί ΗΠΑ κατά ΕΕ: Κάτω από 30%, αλλά χωρίς εξαιρέσεις προβλέπει το επικρατέστερο σενάριο από 1η Αυγούστου 2025
Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε πως στόχος είναι όσο χαμηλότεροι δασμοί και από τις δύο πλευρές, ενώ δεν βλέπει πιθανό να υπάρξουν εξαιρέσεις στους ενιαίους συντελεστές
Αμερικανική σημαία μπροστά από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ 1