Ελλάδα

Εγνατία: Αυτός είναι ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας – Νέα ανατροπή δεδομένων για το δυστύχημα από διαπίστωση πραγματογνώμονα (Φωτό)!

Την ώρα που έρχονται στο φως οι πρώτες φωτογραφίες του Ρουμάνου οδηγού, η υπόθεση της φονικής καραμπόλας στην Εγνατία παίρνει νέα τροπή...

Ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός από το Πιτέστι της Ρουμανίας δηλώνει αθώος, τονίζει πως δεν έχει ευθύνη για το δυστύχημα αφού τα φρένα της νταλίκας του δεν έπιαναν και ετοιμάζεται να απολογηθεί μετά την προθεσμία που πήρε την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία για την οποία δούλευε ο 39χρονος λέγεται «Limar» και αρχικά είχε έδρα σε δύο επαρχίες της Ρουμανίας, την Ilfov και την Arges. Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με ανθρώπους της εταιρείας, καθώς τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης. Από την πλευρά τους, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την τραγωδία στις οικογένειες των θυμάτων.

Η υπόθεση όμως παίρνει νέα τροπή μετά τη διαπίστωση του πραγματογνώμονα Νίκου Καμακούκα, που συμμετέχει στις έρευνες ότι το σύστημα πέδησης λειτουργούσε κανονικά λίγο πριν το δυστύχημα. Όπως επισημαίνει ο οδηγός της νταλίκας μετά τα διόδια του Πολυμύλου το χρησιμοποίησε στην κατηφορική διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

”Αν υπήρχε πρόβλημα με τα φρένα, τότε το βαρύ όχημα είτε θα είχε προσκρούσει σε κάποιο τούνελ, είτε θα είχε βγει από το δρόμο σε κάποια στροφή είτε θα είχε προκαλέσει ατύχημα νωρίτερα” τονίζει ο πραγματογνώμονας, που φαίνεται να καταλήγει στο ότι από την κακή χρήση τα φρένα δεν λειτούργησαν όταν χρειάστηκαν.

“Δεν χρησιμοποίησε σωστά το σύστημα μετάδοσης κίνησης και τροχοπέδησης. Φτάνοντας στο σημείο είχε πρόβλημα στα φρένα” λέει χαρακτηριστικά ο κ Κακαμούκας.

Την ίδια ώρα αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για το ποιός ευθύνεται για τα μέτρα ασφαλείας στο σημείο. Έγγραφο ντοκουμέντο εκθέτει την αστυνομία και την ανάδοχο εταιρία. Η αστυνομία με αποφασή της ορίζει ως υπεύθυνη την ανάδοχο εταιρία των εργασιών. Η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας υποστηρίζει πως είχε αποφασίσει να επέμβει, καθώς τα έργα διήρκησαν περισσότερη ώρα, ωστόσο δεν πρόλαβε και ενώ απείχε μόλις πέντε λεπτά από το σημείο.

Ειδικοί επισημαίνουν και την προβληματική προειδοποιητική σήμανση για τα έργα, καθώς οι δύο φωτεινές επιγραφές σε απόσταση 15 και 7 χιλιομέτρων ανέφεραν μποτιλιάρισμα με το σήμα Κ 39 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που σημαίνει συχνή κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Δύο σημαιοφόροι της Εγνατίας οδού βρισκόταν σε απόσταση 600 και 300 μέτρων από την ουρά των αυτοκίνητων. “Το κλείσιμο και το άνοιγμα των αυτοκινητοδρόμων της Εγνατίας παρακάμψεις, αμφιδρομήσεις, διπλοδρομήσεις ή οτιδήποτε άλλο είναι αρμοδιότητα των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων” επισημαίνει ο Ν. Ραχανιώτης, διευθυντής της περιφερειακής υπηρεσίας Γρεβενών της Εγνατίας οδού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο gov.gr: Από σημείο αναφοράς σε έξυπνο εργαλείο – O μετασχηματισμός της σχέσης πολίτη – κράτους
Φέρνει απλοποίηση και ταχύτητα στην καθημερινή επαφή με το κράτος προσφέροντας προσωποποιημένη πρόσβαση σε υπηρεσίες και ραντεβού και δίνοντας στους φορείς εργαλεία διαχείρισης μέσα σε ένα ελεγχόμενο, διαλειτουργικό οικοσύστημα
Προσωπικός αριθμός
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε δυτικά, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο – Αναλυτική πρόγνωση
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Θυελλώδεις άνεμοι
Ο 54χρονος σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας με τη «διπλή» ζωή, τα κρυφά εμβάσματα και τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών
Σε κανέναν δεν είχε κινήσει υποψίες το περίεργο ταξίδι του στην Κίνα με το πρόσχημα ότι σκόπευε να μάθει τη γλώσσα - Πλέον αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και η ποινή του θα κριθεί ενώπιον του στρατιωτικού εισαγγελέα
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
10