Κόσμος

Πέθανε ο πατέρας του φωτορεπόρτερ που κρατούν όμηρο οι τζιχαντιστές – Δείτε την τελευταία δραματική έκκλησή του

Έφυγε από τη ζωή χωρίς να γνωρίζει τι απέγινε τελικά ο γιος του, ο φωτορεπόρτερ Τζον Κάντλι, που κρατείται όμηρος από τους τζιχαντιστές. Ο λόγος για τον πατέρα του Βρετανού, Πολ Κάντλι, ο οποίος έσβησε σήμερα, σε ηλικία 81 ετών, από επιπλοκές πνευμονίας.

Ο άτυχος Βρετανός άφησε την τελευταία του πνοή δύο μόλις εβδομάδες μετά την έκκληση που έκανε στους τζιχαντιστές να απελευθερώσουν τον γιο του και να τον αφήσουν να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο συνταξιούχος ναυπηγός στην αρχές Οκτωβρίου είχε εμφανισθεί σε βίντεο από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν για να ζητήσει από το Ισλαμικό Κράτος να απελευθερώσει τον γιο το.

“Οι φυσικές δυνάμεις του Πολ Κάντλι μειώνονταν μετά την απαγωγή του γιου του Τζον πριν από δύο χρόνια. Πολλοί Βρετανοί θα θυμούνται το πρόσφατο βίντεο από το κρεβάτι του νοσοκομείου ενώ ήταν βαριά άρρωστος, αλλά αποφασισμένος να τονίσει στον γιο του πόσο πολύ περήφανος ήταν γι αυτόν”, εξήγησε η οικογένειά του.

Την περασμένη εβδομάδα η αδελφή του ομήρου, η Τζέσικα Κάντλι, είχε ζητήσει επειγόντως από το ΙΚ να επαναλάβει με την οικογένεια τον διάλογο που φέρεται να είχε διακοπεί. Οι νέες προσπάθειες επαφής της οικογένειας φέρεται ότι δεν έχουν ανταπόκριση. Τις τελευταίες ημέρες είχε προβεί σε “επείγουσες προσπάθειες” να έρθει σε επαφή με τον Τζον για να τον ενημερώσει για τον επικείμενο θάνατο του πατέρα τους.

Την ώρα του θανάτου του, ο Πολ Κάντλι δεν είχε μάθει τίποτα για το εάν οι όμηροι του γιου του είχαν λάβει το μήνυμα που τους έστειλε. Πέθανε χωρίς να γνωρίζει. Η έλλειψη δυνατότητας επικοινωνίας οδήγησε αναπόφευκτα σε ένα τρομερό αίσθημα εγκατάλειψης, κυρίως για τον Πολ”, δήλωσε με λύπη η οικογένεια, σύμφωνα με το BBC, τη Daily Mirror και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Όμηρος από το 2012 στα χέρια τζιχαντιστών

Ο 43χρονος βρετανός φωτορεπόρτερ Τζον Κάντλι εργάστηκε, μεταξύ άλλων, για τις βρετανικές εφημερίδες Sunday Times, Sunday Telegraph και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Απήχθη τον Νοέμβριο του 2012 στη βόρεια Συρία μαζί με τον αμερικανό συνάδελφό του Τζέιμς Φόλει. Ο τελευταίος αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές του ΙΚ, όπως ένας ακόμη αμερικανός δημοσιογράφος και ένας βρετανός εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση.


Η τελευταία εμφάνιση του Τζον Κάντλι

Ενώ επί δύο χρόνια αγνοείτο η τύχη του, ο Τζον Κάντλι εμφανίστηκε εκ νέου στις 18 Σεπτεμβρίου, φορώντας πορτοκαλί στολή, σε βίντεο του ΙΚ στο οποίο δηλώνει ότι παραμένει κρατούμενος και ότι σύντομα θα αποκαλύψει “γεγονότα” για την οργάνωση ώστε να αποδείξει ότι η εικόνα που προβάλλουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για το ΙΚ είναι λανθασμένη.

Ο πατέρας του είχε πει: “Για πρώτη φορά μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια, είδαμε τον Τζον σε βίντεο στο οποίο είπε στους θεατές ότι παραμένει κρατούμενος του ΙΚ και ότι ίσως ζήσει, ίσως πεθάνει”.

Η δραματική έκκληση του πατέρα από το κρεβάτι του νοσοκομείου, δύο εβδομάδες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επαναπατρίστηκε ρωμαϊκό ψηφιδωτό στην Πομπηία μετά από 80 χρόνια - Είχε κλαπεί από αξιωματικό των Ναζί
Το ψηφιδωτό χρονολογείται μεταξύ του 1ου αιώνα π.Χ. και του 1ου αιώνα μ.Χ. - Οι κληρονόμοι του, το επέστρεψαν στην Ιταλία αφού ο προηγούμενος Γερμανός ιδιοκτήτης του πέθανε - Τι αναφέρει η «κατάρα της Πομπηίας»
Συντηρητές εκθέτουν ένα ρωμαϊκό ψηφιδωτό που απεικονίζει ένα ζευγάρι ερωτευμένων, το οποίο επαναπατρίστηκε από τη Γερμανία, στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο»
«Οι κυρώσεις είναι απαραίτητες για να μην έχει η Ρωσία τα μέσα να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κάγια Κάλας
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο» 2
Τραγωδία στην Ιταλία: Τρεις νεκροί μετά από σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο μέσα σε σήραγγα – Μία 5χρονη ανάμεσα στους τραυματίες
Τα θύματα είναι τρεις άνδρες, ενώ η 5χρονη που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Φλωρεντίας με ελικόπτερο - Μία γυναίκα φέρει επίσης σοβαρά τραύματα από το σφοδρή σύγκρουση
Ασθενοφόρο στην Ιταλία
Reuters: Ο Πούτιν δεν «ψάρωσε» από τις απειλές Τραμπ – Θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι να πάρει αυτό που θέλει
«Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να θέλει περισσότερα ουκρανικά εδάφη και ο Τραμπ έχει μικρή επιρροή πάνω του» υποστηρίζουν πηγές πληροφόρησης από το Κρεμλίνο
Πούτιν Τραμπ
20