Κόσμος

Ουκρανία: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο

Η Ρωσία και η Ουκρανία δεν κατέληξαν σε συμβιβαστική λύση στη μακροχρόνια διαμάχη τους για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου, κατά τις συνομιλίες που είχαν απόψε στο Κίεβο και συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση την Κυριακή το πρωί, ανακοίνωσε ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γιούρι Πρόνταν.

“Κάθε πλευρά εξήγησε τη θέση της σήμερα. Δεν βρέθηκε καμιά λύση. Συνεπώς, σύμφωνα με την πρόταση του Επιτρόπου για την Ενέργεια, Γκίντερ ‘Ετινγκερ, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο το πρωί(σ.σ. Κυριακή)”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κολοσσού Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, αναχώρησε από το ξενοδοχείο όπου διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι θα διακόψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς το Κίεβο, αν αυτό δεν πληρώσει το χρέος του ύψους 1,95 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για το φυσικό αέριο διεξάγονται με τη μεσολάβηση της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και νέες διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας για το αέριο με συμμετοχή Έτινγκερ

Ουκρανία: Δορυφορικές φωτογραφίες του ΝΑΤΟ προκαλούν ερωτηματικά

Ουκρανία: Συνομιλίες με Μόσχα και Ε.Ε. για το φυσικό αέριο

Προειδοποιήσεις ΝΑΤΟ: “Σοβαρή κλιμάκωση της κρίσης η παρουσία ρωσικών αρμάτων μάχης στην ανατολική Ουκρανία”

“Καμπανάκι” της Gazprom στην Ουκρανία: “Πληρώστε μέχρι τη Δευτέρα, αλλιώς κόβουμε το φυσικό αέριο”

Ουκρανικά τεθωρακισμένα παραβίασαν τα σύνορα της Ρωσίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ