Ελλάδα

“Τα χειρότερα έρχονται”: Μαύρες… προβλέψεις των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση της χώρας

Απαισιόδοξοι σχετικά τις προσδοκίες τους για τους επόμενους 12 μήνες εξακολουθούν να είναι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, όμως εμφανίζονται πιο θετικοί σε σχέση με την προηγούμενη κοινοτική δημοσκόπηση.

Αναλυτικότερα, με βάση τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15-24 Μαρτίου και δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το 56% των πολιτών στην Ελλάδα (-7% σε σχέση με το ευρωβαρόμετρο του Νοεμβρίου) πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι χειρότερη του επόμενους 12 μήνες, ενώ το 16% (+3% σε σχέση με το Νοέμβριο) των συμπολιτών μας θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη. Στην ΕΕ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 25% (-5% σε σχέση με το Νοέμβριο) σε ότι αφορά τις αρνητικές προσδοκίες και 24% (+3% σε σχέση με το Νοέμβριο) για τις θετικές προσδοκίες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 97% των Ελλήνων και το 65% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας της χώρας τους είναι κακή. Επίσης, το 60% των Ελλήνων πιστεύουν ότι τους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα θα επιδεινωθεί (29% στην ΕΕ) και το 14% ότι θα βελτιωθεί (23% στην ΕΕ). Παράλληλα, το 24% των Ελλήνων εκτιμούν ότι η προσωπική τους κατάσταση όσον αφορά την απασχόληση θα επιδεινωθεί το επόμενο δωδεκάμηνο (9% στην ΕΕ) και το 14% πως θα βελτιωθεί (19% στην ΕΕ).

Ακόμη για το 65% των Ελλήνων (49% στην ΕΕ) η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και ακολουθούν η οικονομική κατάσταση (47% των Ελλήνων και 29% στην ΕΕ) και οι υψηλοί φόροι (21% στους Έλληνες και 12% στους «28»).

Σε προσωπικό επίπεδο οι υψηλοί φόροι είναι το μείζον θέμα για το 35% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) και ακολουθούν η ανεργία για το 28% των συμπολιτών μας (21% στην ΕΕ), η κατάσταση του νοικοκυριού τους για το 29% των Ελλήνων (16% στην ΕΕ) και η αύξηση των τιμών για το 23% των Ελλήνων (38% στην ΕΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυστυχισμένοι οι Έλληνες στη δουλειά τους: Χάλια συνθήκες, κινδυνεύουμε από το άγχος

Από τους πλέον αγύμναστους ευρωπαίους οι Έλληνες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές – Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά
Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 με 16, στα δυτικά τους15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 32
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων