Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Χανιά: Κανένα σημάδι από τον εργάτη που θάφτηκε στο πηγάδι – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (Φωτό και βίντεο)!

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Οι ολονύχτιες προσπάθειες δεν απέφεραν καρπούς με τους συγγενείς του 39χρονου, να παρακολουθούν τις έρευνες στο πηγάδι με κομμένη την ανάσα…

Κανένα σημάδι ζωής δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής για τον 39χρονο άνδρα από τη Γεωργία που “θάφτηκε” στον βυθό του πηγαδιού λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Πέμπτης όταν κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε στην περιοχή Κόκκινο Μετόχι Χανίων, καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων.

Άνδρες της ΕΜΑΚ που απο την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον άνθρωπο που βρίσκονταν μέσα στο πηγάδι, συνεχίζουν τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας,  χωρίς ωστόσο για την ώρα να έχουν εντοπίσει κάποιο σημείο ζωής από τον άτυχο άνδρα.

ΦΩΤΟ από το FlashNews

Η επιχείρηση εξελίσσεται με μεγάλη δυσκολία, καθώς οι διασώστες πυροσβέστες, μπαίνοντας μέσα στο πηγάδι, πρέπει να ανασύρουν μεγάλες ποσότητες από χώματα και πέτρες, ενώ προχώρησαν και σε απάντληση του νερού που υπήρχε.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ό,τι διαθέσιμα μέσα υπάρχουν, ενώ μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης όλου του πηγαδιού, εξετάζεται η δυνατότητα να τοποθετηθούν τσιμεντένια στεφάνια ως μέσα αντιστήριξης, έτσι ώστε με ασφάλεια για τους διασώστες, να συνεχιστεί η επιχείρηση για την απομάκρυνση των χωμάτων κάτω από τα οποία εκτιμάται ότι βρίσκεται ο εγκλωβισμένος.
ΦΩΤΟ από το FlashNews


Το χρονικό του ατυχήματος και η σύλληψη του εργολάβου

 

Στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης (08-05-2014), μέσα στο πηγάδι ήταν τέσσερεις εργάτες, που τοποθετούσαν τα πλέγματα, τα οποία τους έδιναν οι άλλοι δύο που ήταν από πάνω. Και οι τέσσερεις ήταν πάνω σε σκαλωσιές. Ο 39χρονος ήταν στην τελευταία σκαλωσιά, περίπου ένα μέτρο πάνω από την στάθμη του νερού που εκτιμάται πως είχε βάθος σχεδόν δύο μέτρων.

Κάποια στιγμή – ίσως να μετακινήθηκε κάποια πέτρα – «κλειδί» , με αποτέλεσμα λόγω της πίεσης των όγκων χώματος , να μετακινηθούν και άλλες πέτρες. Οι εργάτες μόλις έπεσαν οι πρώτες πέτρες , πετάχτηκαν στην απέναντι πλευρά, αλλά σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ακολούθησε η κατάρρευση .

Οι τρείς που ήταν στις δύο πρώτες σκαλωσιές πιάστηκαν από την μεταλλική σκάλα που είχε βιδωθεί στα τοιχώματα και άρχισαν να ανεβαίνουν. Ο 39χρονος που ήταν τελευταίος επεχείρησε να πιαστεί από το πόδι του συναδέλφου του που ήταν από πάνω του, αλλά χτυπήθηκε από τις πέτρες και έπεσε μέσα στο νερό ενώ στην συνέχεια καταπλακώθηκε από μεγάλους όγκους χωμάτων, αφού κατέρρευσε όλο το κάτω τμήμα του πηγαδιού.

Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη ο εργολάβος αλλά και εργαζόμενοι του συνεργείου που είχαν αναλάβει τις εργασίες στο πηγάδι, ενώ θα εξεταστεί αν υπήρχε σχετική άδεια για την εκτέλεση των εργασιών…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Θεσσαλονίκη: Τραγωδία με νεκρή γυναίκα στην άσφαλτο – Σκοτώθηκε μετά από καραμπόλα αυτοκινήτων με μηχανές!

Πάτρα: Επιτέθηκε στην αδερφή του με χειρουργικό νυστέρι και έβαλε φωτιά – Χαμός στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας!

Εύβοια: Προεκλογική συγκέντρωση με δωρεάν διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή – Δείτε φωτό και βίντεο!

Άρτα: Ένας από τους επισκέπτες του οδοντίατρου δεν πονούσε στα δόντια – Φωνές και άγριο κυνηγητό στο κέντρο της πόλης!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε