Κόσμος

Ένοπλοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της Λιβύης!

Πυρά εξακολουθούν να ακούγονται γύρω από το κοινοβούλιο της Λιβύης, όπου νωρίτερα εισέβαλε μια ομάδα ενόπλων την ώρα που οι βουλευτές ετοιμάζονταν να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού της χώρας.

Η έδρα του Εθνικού Γενικού Κογκρέσου στην Τρίπολη γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων από ενόπλους, όπως εκείνη της 2ας Μαρτίου, στην οποία δύο βουλευτές τραυματίστηκαν από σφαίρες.

Σύμφωνα με βουλευτές, η σημερινή επίθεση σημειώθηκε μετά από μια διένεξη μεταξύ ένοπλων διαδηλωτών με τους άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του κοινοβουλίου.

Ένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου δήλωσε νωρίτερα ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι είναι οι τραυματίες και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Λίγα λεπτά πριν από την επίθεση οι βουλευτές ετοιμάζονταν να ψηφίσουν για να επιλέξουν, μεταξύ δύο υποψηφίων, τον νέο πρωθυπουργό της χώρας στη θέση του Αμπντάλα αλ Τίνι ο οποίος παραιτήθηκε πριν από δύο εβδομάδες επειδή ένοπλοι απείλησαν την οικογένειά του.

Από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας είχαν αποκλειστεί οι πέντε από τους επτά υποψήφιους. Στον δεύτερο γύρο οι βουλευτές καλούνταν να επιλέξουν μεταξύ του Άχμεντ Μίτιγκ, ενός επιχειρηματία από τη Μιζουράτα και του καθηγητή πανεπιστημίου Όμαρ αλ Χάσι από τη Βεγγάζη. Στον πρώτο γύρο, οι δυο τους έλαβαν 67 και 34 ψήφους αντίστοιχα σε σύνολο 152 βουλευτών που ήταν παρόντες.

Σύμφωνα με κάποιους βουλευτές, οι δράστες της επίθεσης είναι υποστηρικτές του ενός από τους δύο υποψηφίους οι οποίοι αντέδρασαν κατ’ αυτόν τον τρόπο όταν πληροφορήθηκαν ότι ο δικός τους υποψήφιος ήταν πιθανό να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραιτήθηκε ο μεταβατικός πρωθυπουργός στη Λιβύη

Νέες φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον Καντάφι: Κρατούσε το κεφάλι εχθρού στο… ψυγείο του!

Αντάρτες της Λιβύης κατηγορούν τους Αμερικάνους για πειρατεία σε δεξαμενόπλοιο

Κούρεψαν γουλί τον Σααντί Καντάφι μόλις εκδόθηκε στη Λιβύη (ΦΩΤΟ)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επαναπατρίστηκε ρωμαϊκό ψηφιδωτό στην Πομπηία μετά από 80 χρόνια - Είχε κλαπεί από αξιωματικό των Ναζί
Το ψηφιδωτό χρονολογείται μεταξύ του 1ου αιώνα π.Χ. και του 1ου αιώνα μ.Χ. - Οι κληρονόμοι του, το επέστρεψαν στην Ιταλία αφού ο προηγούμενος Γερμανός ιδιοκτήτης του πέθανε - Τι αναφέρει η «κατάρα της Πομπηίας»
Συντηρητές εκθέτουν ένα ρωμαϊκό ψηφιδωτό που απεικονίζει ένα ζευγάρι ερωτευμένων, το οποίο επαναπατρίστηκε από τη Γερμανία, στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο»
«Οι κυρώσεις είναι απαραίτητες για να μην έχει η Ρωσία τα μέσα να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κάγια Κάλας
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο»
Τραγωδία στην Ιταλία: Τρεις νεκροί μετά από σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο μέσα σε σήραγγα – Μία 5χρονη ανάμεσα στους τραυματίες
Τα θύματα είναι τρεις άνδρες, ενώ η 5χρονη που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Φλωρεντίας με ελικόπτερο - Μία γυναίκα φέρει επίσης σοβαρά τραύματα από το σφοδρή σύγκρουση
Ασθενοφόρο στην Ιταλία
Reuters: Ο Πούτιν δεν «ψάρωσε» από τις απειλές Τραμπ – Θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι να πάρει αυτό που θέλει
«Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να θέλει περισσότερα ουκρανικά εδάφη και ο Τραμπ έχει μικρή επιρροή πάνω του» υποστηρίζουν πηγές πληροφόρησης από το Κρεμλίνο
Πούτιν Τραμπ
20