Ελλάδα

Ευαισθησία στις αποφάσεις για το βιβλίο ζήτησε ο Κ. Παπούλιας

«Χρειάζεται εξαιρετική ευαισθησία στις αποφάσεις, που αφορούν το βιβλίο» δήλωσε ο Κ. Παπούλιας, μετά την επίσκεψη των Στ. Πατάκη και Άλ. Ζέη, που δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την επίσκεψη δύο ανθρώπων του βιβλίου δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο εκδότης Στέφανος Πατάκης, εκ μέρους της Ένωσης του Ελληνικού Βιβλίου, και η συγγραφέας Άλκη Ζέη, εκ μέρους της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εταιρείας Συγγραφέων, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να του εκφράσουν τον προβληματισμό και την αγωνία τους για τις υπό συζήτηση αλλαγές στον χώρο του βιβλίου.

«Από την πλευρά μου, αυτό που πρέπει να πω, είναι ότι χρειάζεται εξαιρετική ευαισθησία στις αποφάσεις, που αφορούν το βιβλίο, γιατί η κοινωνική και πολιτισμική του σημασία υπερέχει αξιακά κάθε τεχνοκρατικής προσέγγισης» δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

Διαβάστε

Κουβέλης: “Όχι” στην κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου

Εξετάζουν να απελευθερώσουν τις τιμές των βιβλίων 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ολόκληρο οπλοστάσιο με μαχαίρια, τσεκούρια και σπαθιά στο σπίτι του 43χρονου συλληφθέντα για τη δολοφονία του 59χρονου στη Λαμία
Εκτός από το μαχαίρι που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, εντοπίστηκαν -μεταξύ άλλων- συνολικά 76 μαχαίρια, σπαθιά και ξιφίδια στο σπίτι του 43χρονου
Κατασχεθέντα από την αστυνομία στη Λαμία 15