Ελλάδα

Ετοιμάζουν τη μεγάλη ληστεία στην τσέπη μας με τις αποδείξεις

- Δεν θα ισχύουν αποδείξεις από βενζινάδικα και super market
- Βασικά έξοδα των νοικοκυριών δεν θα μετράνε στην εφορία
- Το ποσοστό 10% του εισοδήματος σε αποδείξεις γίνεται η μεγάλη παγίδα για μισθωτούς συνταξιούχους
- Ποιες αποδείξεις ... σώζουν από τον φόρο

Οι αλχημείες με τις αποδείξεις συνεχίζονται … πάντα στην πλάτη μισθωτών και συνταξιούχων που στενάζουν κάθε χρόνο να τις μαζέψουν.

Τώρα οι… εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών μελετούν ακόμη έναν τρόπο να παγιδέψουν τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις βάζοντας όμως σε νέους μπελάδες τους φορολογούμενους.

Στη λογική ότι οι πολίτες πρέπει να πιέζονται να ζητούν αποδείξεις από κατηγορίες επαγγελματιών που φοροδιαφεύγουν η νέα ευφάνταστη ιδέα του υπουργείου είναι να μην ισχύουν οι αποδείξεις από επαγγελματικές ομάδες που ούτως ή άλλως κόβουν αποδείξεις.

Έτσι δεν θα ισχύουν όπως λέγεται τουλάχιστον οι αποδείξεις από τα super market και από τα βενζινάδικα.
Δεν θα ισχύουν δηλαδή οι αποδείξεις από τα βασικά έξοδα ενός νοικοκυριού, τη διατροφή και τη μετακίνηση, δηλαδή.

Ταυτόχρονα όπως και τα περασμένα χρόνια οι αποδείξεις από τις ΔΕΚΟ και έτσι ένας μέσος μισθωτός ή συνταξιούχος θα πρέπει να συγκεντρώσει το 10% του εισοδήματός του σε αποδείξεις από αλλού.

Από που; Κανείς δεν γνωρίζει, βέβαιο είναι ότι θα “περνάνε” αποδείξεις από υδραυλικούς, γιατρούς δικηγόρους, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς κλπ Όμως πόσα είναι τα έξοδα μιας μέσης οικογένειας στις παραπάνω επαγγελματικές ομάδες; Σίγουρα όχι το 10%.

Έτσι μένει να δούμε εάν θα συνεχίσουν να ισχύουν αποδείξεις από καφετέριες, εστιατόρια και ό,τι άλλο ισχύει σήμερα.
Σε διαφορετική περίπτωση το 10% θα είναι άπιαστο όνειρο.

Στην περίπτωση μάλιστα που ο φορολογούμενος δεν συγκεντρώσει το 10% τότε έρχεται πρόστιμο ίσο με το 22% της διαφοράς.

Βέβαια θα πρέπει κάποια στιγμή να πει κάποιος στους εγκεφάλους του υπουργείου οικονομικών ότι η συγκέντρωση του 10% είναι κατά δήλωση. Ο φορολογούμενος καλείται να προσκομίσει τις αποδείξεις μόνο εάν έχει την ατυχία να “πέσει” στον δειγματοληπτικό έλεγχο και τότε φαίνεται πως δεν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν από την οικογένεια ή ακόμη και τον λογιστή οι αποδείξεις που του χρειάζονται…
Μήπως θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι να παταχθεί η φοροδιαφυγή;

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια απαγορεύουν δημοσιεύματα για την ιδιωτική ζωή και την περιουσία τους – Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιφυλασσόμαστε να προβούμε άμεσα στις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου»
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια 2
«Ευθύνη της πολιτείας η προστασία των Πανεπιστημίων», σημειώνει η πρυτανεία της Νομικής Σχολής για την άγρια επίθεση κουκουλοφόρων
«Η διοίκηση της σχολής ενημέρωσε αμέσως την Ελληνική Αστυνομία για το συμβάν, η οποία ανταποκρίθηκε αλλά όταν έφτασε στο κτίριο, οι εισβολείς είχαν εξαφανιστεί»
O χτυπημένος διδακτορικός φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθήνας