Ελλάδα

Συμβολική αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Συμβολική αναστολή, της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, αποφάσισε η έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος, μετά από διεξοδική συζήτηση, επί του θέματος της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων του.

Όπως επισημαίνεται, σε ανακοίνωση της Συγκλήτου, «το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, από την αρχή του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, αντιμετωπίζει τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επιβάλλουν την πλήρη αποδιοργάνωση της διοικητικής λειτουργίας του».

Η Σύγκλητος υποστηρίζει, ότι η οριστική διαθεσιμότητα των 48 διοικητικών υπαλλήλων, σε συνδυασμό με την προηγούμενη προ ενός έτους διαθεσιμότητα άλλων 19 υπαλλήλων, πλήττει τις πιο καίριες και απαραίτητες δομές του Πανεπιστημίου, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την απομάκρυνση από το ίδρυμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων Η/Υ, 15 στους 17 υπάγονται σε διαθεσιμότητα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θα βρίσκεται σε αδυναμία να διεκπεραιώσει σημαντικές διοικητικές λειτουργίες, όπως εγγραφές φοιτητών, επιλογές μαθημάτων, διανομή συγγραμμάτων, μισθοδοσίες .

«Η αποχώρηση πολλών διοικητικών υπαλλήλων από γραμματείες των Τμημάτων και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες, θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».
Επίσης, με τη διαθεσιμότητα του συνόλου των υπαλλήλων φύλαξης, των υπαλλήλων του τεχνικού κλάδου και των υπόλοιπων κατηγοριών του προσωπικού, δημιουργείται μια σειρά από αδυναμίες φύλαξης και συντήρησης των υποδομών του Ιδρύματος.

Όλες οι παραπάνω δυσμενείς και καταστροφικές συνέπειες αναμένεται να ενταθούν από την τρίτη, κατά σειρά περικοπή, κατά 15% του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που από 17 εκατομμύρια το 2010 θα καταλήξει το 2014 σε 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των δυσμενών εξελίξεων για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, οδηγεί το Ίδρυμά μας σε διάλυση και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ιδιωτικοποίηση» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Διαβάστε

Ένας ένας οι πρυτάνεις στον υπουργό – Είδε Σιμόπουλο ο Κ. Αρβανιτόπουλος

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία στα Πανεπιστήμια

Ούτε βήμα πίσω! Νέα 48ωρη απεργία από τους διοικητικούς του Πανεπιστημίου Αθηνών

Θέλουν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια – ΦΩΤΟ και VIDEO

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταμάτησε η επιχείρηση διάσωσης για τον δύτη στη Βουλιαγμένη - Σχεδιάζεται νέα για τον ασφαλή απεγκλωβισμό του
Άγνωστη παραμένει ακόμα η κατάσταση του 34χρονου δύτη που αγνοείται από τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης από χθες το μεσημέρι (22/3/2026) όταν ο φίλος του με τον οποίο έκαναν την κατάδυση σε ένα αρκετά δύσκολο και απαιτητικό σημείο
Το  το σημείο που χάθηκε ο δύτης
Διεκόπη η δίκη των Τεμπών για να βγουν από την αίθουσα οι κάμερες: «Ανοίξτε τα στόματα» φώναζαν συγγενείς – «Να μας πείτε τι μετέφερε το φορτίο» έλεγε η Καρυστιανού
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δίκες των τελευταίων ετών, με εκατοντάδες μάρτυρες, δεκάδες δικηγόρους και βαριές κατηγορίες, σε μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει χρόνια
Το Γαιοπολις στη Λάρισα
Η ώρα της δικαιοσύνης για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών – 36 κατηγορούμενοι απέναντι στους συγγενείς των 57 θυμάτων
Τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες απαρτίζουν την «καυτή» δικαστική έδρα - Μέχρι στιγμής 352 μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη, ενώ το παρών θα δώσουν πάνω από 250 δικηγόροι - Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας
Στιγμιότυπο από την φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, τον Φεβρουάριο του 2023