Σκεφτήκατε ποτέ γιατί το αλάτι νοστιμίζει το φαγητό ή πάλι έχετε αναρωτηθεί γιατί το ποπ κόρν εκρήγνυται όταν παρασκευάζεται;
Φαγητό χωρίς αλάτι;
Η νοστιμιά του αλατιού οφείλεται κατά κανόνα στο γεγονός ότι η αλμυρή, είναι μια από τις βασικές γεύσεις που μπορεί να ανιχνεύσει η ανθρώπινη γλώσσα. Το αλάτι επίσης ενισχύει τη γεύση βοηθώντας συγκεκριμένα μόρια στα φαγητά να απελευθερωθούν πιο εύκολα, τονίζοντας δηλαδή το άρωμα στο φαγητό το οποίο είναι σημαντικό ως προς την αντίληψη της γεύσης.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iatropedia.gr