Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Θύμα bullying ο ένοπλος που τραυμάτισε συμμαθητή σε σχολείο της Καλιφόρνια;

Θύμα bullying ο ένοπλος που τραυμάτισε συμμαθητή σε σχολείο της Καλιφόρνια;

Το μακελειό στο Κονέκτικατ δεν έχει ξεχαστεί. Αλλά οι ΗΠΑ παραλίγο να ζήσουν μια νέα τραγωδία, σε σχολείο της Καλιφόρνια. Εκεί όπου 16χρονο αγόρι οπλισμένο με καραμπίνα πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά συμμαθητή του.

Με μια κυνηγετική καραμπίνα στα χέρια, την οποία πιθανότατα πήρε από τον 19χρονο αδερφό του, ο δράστης μπήκε στις 09:00 (τοπική) το πρωί της Πέμπτης στο λύκειο Taft Union της κομητείας Κερν στην Καλιφόρνια.
Ο 16χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί, εισέβαλε σε τάξη του Union High School, ενός δημόσιου Λύκειου της πόλης Ταφτ, που βρίσκεται σε απόσταση 160 χλμ. βορειοδυτικά του Λος Άντζελες και έχει πληθυσμό 10.000 κατοίκων.

Πυροβόλησε εξ επαφής και τραυμάτισε σοβαρά έναν συμμαθητή του, ενώ προσπάθησε να τραυματίσει ακόμη έναν και αστόχησε. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία πιθανό κίνητρο είναι πως ο 16χρονος αισθανόταν ότι έπεφτε θύμα εκφοβισμού (bullying) και κακομεταχείρισης από έναν ή δυο συμμαθητές του. Ο ένας είναι το παιδί που έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Για καλή τύχη των υπολοίπων παιδιών που βρίσκονταν μέσα στην τάξη όπου εισέβαλλε ο 16χρονος, ένας καθηγητής και ένας υπεύθυνος του σχολείου ενήργησαν γρήγορα και ψύχραιμα. Άρχισαν να του μιλούν, δίνοντας χρόνο στους 28 μαθητές να φύγουν. Τελικά, τον έπεισαν να παραδώσει το όπλο και 20 λεπτά μετά τον πρώτο πυροβολισμό, συνελήφθη από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο ένοπλος σχεδίασε την επίθεσή του το βράδυ της Τετάρτης και πως το όπλο ανήκει στον 19χρονο αδελφό του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρολίγο νέο μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ – Μαθητής πυροβόλησε μαθητή

Η στιγμή που ο Ομπάμα μαθαίνει για το μακελειό στο Κονέκτικατ (ΦΩΤΟ)

Της πέρασαν χειροπέδες γιατί προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την τραγωδία του Κονέκτικατ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε