Πολιτική

“Η υφυπουργός έδωσε 300.000 ευρώ σε εταιρεία που χορηγεί τον σύζυγό της”!

Μια καταγγελία για σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση έρχεται στο φως. Εμφανίζεται η υφυπουργός υγείας να αναθέτει σε φαρμακευτική “δουλεία” ύψους 300.000 ευρώ. Γίνεται λόγος για περίεργες συμπτώσεις καθώς η φαρμακευτική εμφανίζεται χορηγός του συζύγου της επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Πρώτο Θέμα” την ώρα που ο μοριακός έλεγχος για το αίμα έχει ανακοινωθεί (και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες) από τον υπουργό κ. Σιαλμά πως θα γίνεται εντελώς δωρεάν η υφυπουργός κ. Σκοπούλη επιμένει στην ανάθεση και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό του ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου σε φαρμακευτική εταιρεία η οποία εμφανίζεται να χρηματοδοτεί επί σειρά ετών το έργο του συζύγου της, πανεπιστημιακού Χαράλαμπου Μουτσόπουλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Μουτσόπουλος έχει λάβει τα τελευταία χρόνια ποσά άνω των 360.000 ευρώ από την εν λόγω φαρμακευτική.

Συγκεκριμένα το 2006 15.000 ευρώ, το 2007 έλαβε 60.000 ευρώ, το 2008 άλλα 50.000 ευρώ, το 2009 140.000 ευρώ και από 50.000 ευρώ τα δύο επόμενα χρόνια.

Κάποιοι θέτουν και ηθικό ζήτημα καθώς εκτός του ότι ο κ. Μουτσόπουλος υπήρξε και πρόεδρος του ΕΟΦ, ενώ εμφανίζεται να χρηματοδοτείται το επιστημονικό του έργο από συγκεκριμένη φαρμακευτική.

Η υφυπουργός ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρίζει ότι αφού έγινε διαπραγμάτευση με τους δυο διαθέσιμους προμηθευτές η επιτροπή του ΕΚΕΑ κατέληξε στην αγορά των αντιδραστήρων που απαιτούνταν.

Διαβάστε επίσης:
Μην είδατε τον υπουργό; – Οι … άφαντοι που αφήνουν τη δουλειά για άλλους

Κουβέλης: Ναι στα μέτρα, αλλά με ανάπτυξη

Σκανδαλίδης: δεν ψηφίζω μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9