Υγεία

Έλληνες επιστήμονες του CERN για τις νέες εφαρμογές διάγνωσης του καρκίνου

Οι σκοποί και στόχοι του δικτύου είναι η συνεργασία ελληνικών ερευνητικών ομάδων με ερευνητικές ομάδες του CERN σε θέματα ιατρικών εφαρμογών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ανάπτυξη ερευνητικών εφαρμογών για τη διάγνωση του καρκίνου περιλαμβάνεται στους στόχους της ερευνητικής δραστηριότητας Ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων, όπως παρουσιάστηκαν στο CERN κατά την πρώτη εναρκτήρια συνεδρίαση του διεθνούς επιστημονικού δικτύου ΕΡΜΗΣ που είναι μεταξύ των ερευνητικών ομάδων των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με ερευνητικές ομάδες από διάφορα εργαστήρια του CERN στην Ελβετία. Η συνεδρίαση έγινε την 1η Ιουνίου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Έρευνα στη Σωματιδιακή Φυσική στο CERN.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Ελλήνων επιστημόνων που συμμετείχαν, «τα άμεσα συμπεράσματα της συνεδρίασης αφορούν την επιτάχυνση των συνεργασιών των δύο πλευρών για την ενίσχυση της ερευνητικής προσπάθειας στις ιατρικές εφαρμογές και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη ερευνητικών εφαρμογών για τη διάγνωση του καρκίνου με σύγχρονες πολυ-παραμετρικές μεθόδους τομογραφίας, καθώς και στην ανάπτυξη δικτύου συνεργατών και εργαστηρίων για την παραγωγή νέων ραδιοϊσοτόπων για την ιατρική τόσο για τη διάγνωση όσο και για τη βραχυθεραπεία του καρκίνου».

Τη συνεδρίαση χαιρέτισε ο γενικός διευθυντής του CERN, καθηγητής Rolf-Dieter Heuer, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός πρόξενος στη Γενεύη, πρέσβης Νικόλαος Μπάζας, ο κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, εκ μέρους του πρέσβη Γεωργίου Κακλίκη της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Γενεύη για τους Διεθνείς Οργανισμούς και ο κ. Αλέξης Κοκολάκης, ιδρυτικό μέλος του ΕΡΜΗΣ και γενικός υπεύθυνος ανάπτυξης και προώθησης του δικτύου.

Η συνεδρίαση άνοιξε με την παρουσίαση των σκοπών και στόχων από τον επιστημονικό συντονιστή του δικτύου ΕΡΜΗΣ, Ευάγγελο Γαζή, καθηγητή ΕΜΠ, και συμπληρώθηκε από την τεχνική συντονίστρια του δικτύου δρα Ευαγγελία Δημοβασίλη και τον κ. Εμμανουήλ Τσεσμελή, καθηγητή Παν/μίου Οξφόρδης και πρόεδρο της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του δικτύου.

Οι σκοποί και στόχοι του δικτύου είναι η συνεργασία ελληνικών ερευνητικών ομάδων με ερευνητικές ομάδες του CERN σε θέματα ιατρικών εφαρμογών, όπως και θέματα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας. Επίσης, η μεγάλη δυνατότητα εκπαίδευσης Ελλήνων μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων σε εργαστήρια αριστείας του CERN.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Κατάψυξη ωαρίων: Μόδα ή εργαλείο;
Η ταχεία εξέλιξη της αναπαραγωγικής ιατρικής τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει νέες επιλογές στις γυναίκες που επιθυμούν να διατηρήσουν...
Closeup shot of an unrecognizable pregnant woman holding an ultrasound scan
Μυστήριο με τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τη σπάνια μετάδοση μεταξύ ανθρώπων
Μιλώντας στο iatropedia.gr, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, δεν αποκλείει την πιθανότητα ο ιός να έχει αλλάξει τον τρόπο «συμπεριφοράς» του
κρουαζιερόπλοιο