Ελλάδα

Σε νέο και ολοκαίνουριο κτίριο θα “μετακομίσει” το Πρωτοδικείο Αθηνών

Την ανέγερση νέου κτιρίου, εμβαδού 5.000 τμ στον χώρο της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μελετά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για τον σκοπό αυτόν πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εθνικής ‘Αμυνας, κατά την οποία συζητήθηκε η δημιουργία πρόσθετων κτιριακών χώρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), με σκοπό την εξασφάλιση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Οι σχεδιαζόμενοι πρόσθετοι κτιριακοί χώροι θα περιλαμβάνουν νέο τετραώροφο κτίριο δυναμικότητας 20 ακροατηρίων (εκ των οποίων τα 14 θα είναι περίπου 60 μ2, τα τέσσερα θα είναι περίπου 85 μ2 και τα δύο θα είναι περίπου 170 μ2), ενώ προβλέπονται υποστηρικτικοί χώροι διάσκεψης των δικαστών.

Επίσης θα προβλεφθούν χώροι αναμονής για το κοινό, χώροι υγιεινής κοινού και δικαστών, χώρος αναψυκτηρίου για τις ανάγκες των δικαστηρίων και ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης δικών για την εξυπηρέτηση δικηγόρων και κοινού.

Η αρχιτεκτονική του νέου κτιρίου θα είναι φιλική προς τα υφιστάμενα κτίρια και θα διέπεται από κλασσικές αρχές και συμμετρίες στους όγκους και στα ανοίγματα, έτσι ώστε να ενταχθεί αρμονικά στο σύνολο του συγκροτήματος των κτιρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί τις διαδικασίες για την άμεση αποπεράτωση των ημιτελών κτιρίων που βρίσκονται πίσω από τον ‘Αρειο Πάγο και το Εφετείο Αθηνών προκειμένου να επεκταθούν οι δικαστικές υπηρεσίες.

Ήδη με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ανατέθηκε στη “Θέμις Κατασκευαστική” ΑΕ η υλοποίηση του έργου: Μελέτη, δημοπράτηση, επίβλεψη και παραλαβή του έργου “Διαμόρφωση και αποπεράτωση του ημιτελούς κτιρίου στο οικόπεδο του Δικαστικού Μεγάρου Αθηνών σε χώρους ακροατηρίων και γραφείων με σκοπό την υποστήριξη των Δικαστικών Υπηρεσιών στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε συμβασιούχο εργαζόμενη του δημοσίου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφανίστηκε 16χρονη από τον Κορυδαλλό – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Η Ελένη Α. έχει ύψος 1,65 μ. και κανονικό βάρος, με καστανά μαλλιά και καστανά μάτια- Την μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε λεοπάρ μπλούζα, μαύρο σορτσάκι, χακί στρατιωτικό μπουφάν και λευκά αθλητικά παπούτσια
Εξαφάνιση
Τραγωδία στη βιομηχανία «Βιολάντα»: Που στρέφονται οι έρευνες για την φονική έκρηξη – «Σώθηκαν όσοι ήταν κοντά στην έξοδο»
Tο πιο πιθανό σενάριο που εξετάζεται, ειναι πιθανότατα να υπήρξε διαρροή προπανίου, που είναι ισχυρό εκρηκτικό, άχρωμο, άγευστο και άοσμο - Αύριο Τρίτη θα καταθέσουν οι διασωθέντες για το τι έγινε πριν την έκρηξη
Τρίκαλα
32