Ελλάδα

“Μπλόκο” στις εξετάσεις των φοιτητών επί πτυχίω

Το υπουργείο Παιδείας μπλοκάρει τις εξετάσεις των φοιτητών που δίνουν για πτυχίο προσπαθώντας έτσι να πιέσει την λήξη των καταλήψεων.

Οι σχολές που τελούν υπό κατάληψη έχουν περιοριστεί σε 79 τμήματα πανελλαδικά, αλλά επιμένουν δυναμικά δίνοντας παράδειγμα σε κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας.

Ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας κ. Β. Παπάζογλου έστειλε όμως σήμερα νέα εγκύκλιο στην οποία ερμηνεύει το νέο νόμο

. Όπως τονίζει, σύμφωνα με τον νέο νόμο:

1. Οι εξετάσεις θα γίνουν αποκλειστικά μετά το τέλος του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου για τα μαθήματα που διδάχθηκαν στα εξάμηνα αυτά, αντίστοιχα. Ο φοιτητής δικαιούται να εξεταστεί στα μαθήματα και των δύο εξαμήνων πριν από την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου.

2. Ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία για τα Πανεπιστήμια και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει.

Επίσης, όπως ορίζεται στην εγκύκλιο, κατ΄ εξαίρεση, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και αποκλειστικά οι επί πτυχίω φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει την εκπαιδευτική διαδικασία και δεν οφείλουν περισσότερα από πέντε μαθήματα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξετάσεις κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου στην περίπτωση που δεν ήταν δυνατό να λάβουν μέρος στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου λόγω καταλήψεων.

Οι επί πτυχίω φοιτητές, που οφείλουν περισσότερα από πέντε μαθήματα, μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις μετά από σχετική αίτησή τους και απόφαση του οικείου Τμήματος.

Οι Γραμματείες των Τμημάτων θα πρέπει να φροντίσουν να ενημερώσουν όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές προκειμένου να πραγματοποιήσουν έγκαιρα την εγγραφή τους, ή την ανανέωσή της, δηλώνοντας ταυτόχρονα τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν, επισημαίνεται.

Διαβάστε επίσης:

Καταλήψεις: Αυξάνονται σε γυμνάσια-λύκεια, μειώνονται στα πανεπιστήμια

Παρατείνονται οι εγγραφές αλλά παραμένει στον “αέρα” το εξάμηνο

Οι καταλήψεις καλά κρατούν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ και σχολεία

O χάρτης των υπό κατάληψη σχολείων

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία – Άνοιξαν ήδη στη Λαμία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Παπαδόπουλος: «Δεν είχα σοφέρ, δεν έχω στείλει ποτέ βίντεο ερωτικού περιεχομένου στο Viber» λέει ο τραγουδιστής που κατήγγειλε τον Γιώργο Μαζωνάκη
«Δεν είχα κανένα σοφέρ, με ταξί πήγαινα στο κέντρο που τραγουδούσα με τον Γιώργο Μαζωνάκη» αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό ο...
Στέφανος Παπαδόπουλος
Οι αγρότες κλείνουν επ’αόριστον την Εθνική Αντιρρίου – Ιωαννίνων – Δίωρος αποκλεισμός στο μπλόκο Μπράλου με ουρές χιλιομέτρων στον Ε65
Οι αγρότες αποφάσισαν να αφήνουν ανοιχτά τα Μάλγαρα και στα δύο ρεύματα ως την Παρασκευή (02.01.2026) προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς. 
Μπλόκα αγροτών
Ανανεώθηκε πριν 14 λεπτά
194