Ελλάδα

Ανοιχτά πανεπιστήμια θέλουν οι πρυτάνεις- Κοντά 200 οι καταλήψεις

Οι πρυτάνεις διαμηνύουν ότι θέλουν ανοιχτές τις σχολές, αλλά προαναγγέλουν προσφυγές για αντισυνταγματικότητα.

Στη χθεσινή τους ανακοίνωση μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Λαύριο, οι πρυτάνεις λένε ότι ο νέος νόμος θα φέρει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των πανεπιστημίων, ενώ ετοιμάζονται για προσφυγές κατά αποφάσεων που θα παρθούν με διατάξεις του νόμου που θεωρούν αντισυνταγματικές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, οι πρυτάνεις αντιδρούν στον νέο τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων και ειδικά η συμμετοχή εξωτερικών μελών στα συμβούλια, τα οποια πρέπει να συγκροτηθούν ως τις 31 Αυγούστου του 2012.

Ωστόσο με την ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν στο υπουργείο ότι δεν υποκινούν καταλήψεις, όπως τους κατηγόρησαν.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές κλείνουν τη μία σχολή μετά την άλλη με τις σχολές υπό κατάληψη να έχουν φτάσει πια κοντά στις 200. Σε γενικές συνελεύσεις τους που γίνονται καθημερινά αποφασίζονται νέες καταλήψεις, με το κύμα πια να μην μαζεύεται.

Οι φοιτητές ετοιμάζουν “θερμή” υποδοχή στα μέλη της κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ, όπου στο δρόμο θα βρίσκονται μάλλον όλοι οι κλαδοι, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών.

Σχολεία χωρίς βιβλία – Διαμαντοπούλου: “Το Ελεγκτικό Συνέδριο φταίει”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η υπογεννητικότητα μαστίζει τα παραμεθόρια νησιά – «Ωρολογιακή βόμβα» η έλλειψη νέων
Στον Άη Στράτη, το πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας, το νηπιαγωγείο παραμένει κλειστό επί τρία χρόνια - Στο Δημοτικό φοιτούν μόλις δύο παιδιά, και στο Γυμνάσιο-Λύκειο άλλοι 14 μαθητές.
Το νησί του Άη Στράτη
«Βοήθεια, καίγομαι», φώναζε ο 21χρονος που απανθρακώθηκε σε τροχαίο στο Αγρίνιο - Εξετάζεται η εμπλοκή τρίτου αυτοκινήτου
Σήμερα στις 7 το απόγευμα η κηδεία του 21χρονου Θανάση - «Την ώρα που το αυτοκίνητο έφερνε σβούρες στον δρόμο, πετάχτηκε έξω. Αν είχε μείνει μέσα, θα είχε καεί κι εκείνη», είπε ο πατέρας της 17χρονης συνεπιβάτιδας του αυτοκινήτου
Ο 21χρονος Θανάσης που ανασύρθηκε απανθρακωμένος στο τροχαίο στο Αγρίνιο 3