Κόσμος

Μπερλουσκόνι: Τα μέτρα ικανοποίησαν Μέρκελ – Τρισέ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο και τον πρόεδρο της ΕΚΤ είχε ο ιταλός πρωθυπουργός κατα την οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, και οι δύο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το πρόγραμμα λιτότητας.

Το νέο πρόγραμμα λιτότητας που εγκρίθηκε την Παρασκευή από την ιταλική κυβέρνηση “επιδοκιμάστηκε έντονα” από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ και την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

 “Είχα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγγελα Μέρκελ. Μίλησα επίσης με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Τρισέ. Και οι δύο εξέφρασαν έντονη ικανοποίηση”, δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

“Το θέμα της συζήτησης δεν ήταν μόνο η Ιταλία αλλά το ευρώ και επομένως η Ευρώπη σε γενικές γραμμές. Κατά συνέπεια όλοι παρακολουθούν με προσοχή αυτά που η ιταλική κυβέρνηση θα φέρει εις πέρας με επιτυχία”, δήλωσε ο Μπερλουσκόνι προσθέτοντας ότι έχει προγραμματίσει και άλλες τηλεφωνικές επαφές με (τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν) Βαν Ρομπάι και με (τον γάλλο πρόεδρο Νικολά) Σαρκοζί” απόψε και αύριο Κυριακή.

“Πιστεύω ότι μπορώ να βεβαιώσω πως είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μια άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη θα μπορούσε να υλοποιήσει ένα έργο όπως το δικό μας, σε επίσης τόσο λίγο χρόνο και να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα τόσο πλούσιο σε περιεχόμενο”, υπογράμμισε.

Στην ερώτηση αν θα διατηρήσει στη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τον Τζούλιο Τρεμόντι έως το τέλος της θητείας του το 2013, ο Καβαλιέρε απάντησε: “Ναι, απολύτως”.

“Οι εντάσεις για τις οποίες γράφουν οι εφημερίδες δεν είναι απολύτως αληθείς”, είπε ενώ παραδέχτηκε ότι “υπήρχαν διαφορές απόψεων” αλλά όχι μόνο με τον υπουργό Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης
Ούνα φάτσα – Νο εφάπαξ! Σκληρά μέτρα και για τους Ιταλούς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γκάφα το χειροκρότημα του Τραμπ στον Πούτιν: Ο Λευκός Οίκος «έκοψε» το στιγμιότυπο από τα βίντεο στο μοντάζ
Αν και ο Λευκός Οίκος έτρεξε να μαζέψει τα αμάζευτα, το Κρεμλίνο είπε να εκμεταλλευτεί την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ και να δημοσιεύσει γρήγορα τις φωτογραφίες ώστε να μείνουν στην ιστορία
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ζελένσκι για τη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα – Συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα στις ΗΠΑ
Τη Δευτέρα η συνάντηση του Αμερικάνου με τον Ουκρανό ομόλογό του - Η πρώτη αντίδραση του Ζελένσκι μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα - Επέστρεψε στην Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ
1
«Ο θρίαμβος του Πούτιν»: Γιατί η σύνοδος στην Αλάσκα αποδείχθηκε τεράστιο λάθος για τον Τραμπ και τι κέρδισε ο Ρώσος από αυτήν
Η ανάλυση του Politico για τη συνάντηση των ηγετών - Ο Ρώσος κατάφερε να αποφύγει την οργή του Αμερικάνου, να αναβάλει την επιβολή περισσότερων κυρώσεων και να συνεχίσει να κάνει τα όσα επιθυμεί
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
51