Κόσμος

Στο τέλος δε θα τους πιστεύει κανείς! Πάλι λένε ότι βρήκαν τον Καντάφι

Τον είχαν «στριμώξει στη γωνία» και χθες. Αλλά δεν ήταν εκεί. Ο Μουαμάρ Καντάφι παραμένει άφαντος και μοιάζει να γίνεται... εμμονή για τους εξεγερμένους!

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, οι Λίβυοι αντάρτες υποστηρίζουν ότι οι δυνάμεις τους περικύκλωσαν μια περιοχή της Τρίπολης όπου εκτιμάται ότι ενδέχεται να κρύβονται ο Συνταγματάρχης και άνθρωποι του περιβάλλοντός του.

“Η περιοχή όπου βρίσκεται τώρα είναι υπό πολιορκία”, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Δικαιοσύνης Μοχάμεντ αλ Αλάγκι. “Οι αντάρτες παρακολουθούν την περιοχή και χειρίζονται το θέμα”.

Ο Αλάγκι αρνήθηκε να προσδιορίσει πού ακριβώς βρίσκεται ο Καντάφι, αλλά είπε ότι πρόθεση των εξεγερμένων είναι να τον συλλάβουν.

Άλλοι αξιωματούχοι των εξεγερμένων δήλωσαν ότι ο Καντάφι έχει καταφύγει στην περιοχή Αμπού Σαλίμ, στο νότιο τμήμα της την πρωτεύουσας, μια περιοχή όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις τις τελευταίες ημέρες.

Στο μεταξύ, Λίβυοι αντάρτες απώθησαν τελικά τους στρατιώτες του καθεστώτος από το Ρας Ζντιρ, σημαντικό συνοριακό πέρασμα με την Τυνησία, μετά το σούρουπο και ύψωσαν την πράσινη κόκκινη και μαύρη σημαία της εξέγερσης.

Οι αντάρτες πολεμούσαν με τις δυνάμεις του Καντάφι για τον έλεγχο του συνοριακού περάσματος, που είναι πολύ σημαντικό για το άνοιγμα των οδών εφοδιασμού από την Τυνησία προς την Τρίπολη, σχεδόν όλη την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνες φρίκης στο νοσοκομείο του Αμπού Σαλίμ – Βομβαρδίστηκε το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Gaddafi’s spa δίπλα στη θάλασσα – Δείτε φωτογραφίες

‘Ηθελε να μετατρέψει σε κόλαση την Λαμπεντούζα

Μάχη μέχρι τελικής πτώσης για τον έλεγχο της Τρίπολης – Συγκλονιστικό βίντεο

“Είτε είναι στη νότια Τρίπολη, είτε έχει φύγει” λέει για τον Καντάφι ο πρώην Νο2 του καθεστώτος

Παραλίγο να πιάσουν τον Καντάφι! – Τον έχασαν για λίγα λεπτά

Παντού θάνατος: η Τρίπολη απέραντο νεκροτομείο – ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες

Το “Μεγάλο Ποτάμι” που προστατεύει τον Μουαμάρ Καντάφι

Κοντολίζα, αγάπη μου! – Ο «έρωτας» του Καντάφι για την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Μέσα στο παλάτι του Καντάφι – Η χλιδή σε όλο της το μεγαλείο – φωτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μασκ κατά Νόλαν: «Θα χάσει την ακεραιότητά του» αν έχει διαλέξει μαύρη ηθοποιό για τον ρόλο της ωραίας Ελένης στην «Οδύσσεια»
Χρήστης του X ισχυρίστηκε ότι αν η Λουπίτα Νιόνγκο υποδυθεί την Ωραία Ελένη, αυτό θα αποτελεί «προσβολή» για τον Όμηρο, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί ο Μασκ
μασκ
Βίντεο με τον Τζέφρι Επστάιν να αποκαλεί τον εαυτό του «σεξουαλικό αρπακτικό α’ κατηγορίας» και να απαντάει αν είναι ο διάβολος
Ο άνθρωπος που παίρνει συνέντευξη από τον Επστάιν δεν εμφανίζεται στην οθόνη, αλλά πιστεύεται ότι είναι ο πρώην επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον
Ο Επστάιν με άτομο άγνωστης ηλικίας στην αγκαλιά του
Φειδίας Παναγιώτου: Ερωτήματα για το γραφείο – βίλα με την πισίνα και τις 4 κρεβατοκάμαρες που πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο
Ο ευρωβουλευτής είχε αναφέρει πως το χρησιμοποιεί καθαρά ως γραφείο αν και η Cyprus Times υποστηρίζει πως μένει κανονικά εκεί με την σύντροφό του
Φειδίας Παναγιώτου 11
Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με τα σχόλια στα Grammy: «Τα χειρότερα βραβεία όλων των εποχών», «δεν έχω πάει ποτέ στο νησί του Επστάιν»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στον παρουσιαστή Τρέβορ Νόα μετά τα σχόλια του που τον συνέδεσαν με την υπόθεση Επστάιν και απείλησε να του κάνει μήνυση
τραμπ
Τουλάχιστον 1.000 αναφορές στην πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας στα αρχεία Επστάιν: «Μου γαργαλάς το μυαλό»
Οι αποκαλύψεις για την επί χρόνια επικοινωνία τους συμπίπτουν με την έναρξη της δίκης του γιου της, o οποίος κατηγορείται για βιασμό - «Ντροπιαστική η φιλία μας»
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας