Οικονομία

Die Welt: “Ναι” Βρυξελλών και Βερολίνου σε “ήπια αναδιάρθρωση”

Κομισιόν, ΔΝΤ και χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, είναι έτοιμες να δεχτούν μία "ήπια αναδιάρθρωση" του χρέους της Ελλάδας, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" χωρίς όμως αναφορά στις πηγές της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό σημαίνει επιμήκυνση για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, η οποία θα είχε απώλειες για τους ιδιώτες επενδυτές. Κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο σχολίασαν σχετικά ότι “σε μας δεν είναι γνωστή μία τέτοιου είδους απόφαση”.

Από πολιτικούς παράγοντες της Γερμανίας διατυπώνεται όλο και εντονότερα το αίτημα για επιβάρυνση και των ιδιωτών επενδυτών αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας. “Οι ιδιώτες επενδυτές πρέπει τώρα να επωμισθούν ένα αξιοσέβαστο ποσό και να παραιτηθούν από ένα μέρος των κερδών τους, έχουν κερδίσει αρκετά μέχρι τώρα”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ στην “Handelsblatt Online”.

Και ο οικονομολόγος Λαρς Φελς της επιτροπής “σοφών” που συμβουλεύει την κυβέρνηση υποστήριξε στη χρηματιστηριακή εφημερίδα “Bursenzeitung” ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για ένα “κούρεμα” του ελληνικού χρέους. Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση, αλλά όχι με τη μορφή νέων πακέτων βοήθειας, αλλά με μία αναδιάρθρωση που εκτιμά ότι θα έχει ελεγχόμενες συνέπειες. “Δεν αναμένεται από ένα “κούρεμα” να καταρρεύσει κάποια τράπεζα της Γερμανίας ή της Γαλλίας”, είπε ο κ. Φελς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Μανουσάκης: Η διασύνδεση Κρήτης – Αττικής ανήκει στον αστερισμό των έργων που βάζουν την Κρήτη στη σύγχρονη εποχή
Για τα οφέλη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ στο Συνέδριο «Greece Talks, Crete Forward: Experience, Culture & Connection»
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης
Θεοδωρικάκος: Με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους προστατεύουμε τους πολίτες από την ασυδοσία και την αισχροκέρδεια
Είναι σκληρά μέτρα, αλλά δίκαια. Πρέπει όλοι να βάλουν πλάτη. Τα μέτρα αυτά διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρχει ασυδοσία στην αγορά, τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός
Τάκης Θεοδωρικάκος