Ελλάδα

Συζητήθηκε η αίτηση πτώχευσης της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ

Συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΕ» που εξέδιδε μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2010 την ιστορική εφημερίδα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι της εφημερίδας οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα περίπου πέντε μηνών και τις νόμιμες αποζημιώσεις τους.

Ως μάρτυρας από την πλευρά της εταιρίας κατέθεσε ο οικονομολόγος Δημήτρης Αρβανίτης, που κατ΄ εντολή του επιχειρηματία Κώστα Σαραντόπουλου, εκδότη της εφημερίδας, διενήργησε οικονομικό έλεγχο στην εφημερίδα.

Ο μάρτυρας είπε ότι η πορεία της εφημερίδας το 2010 ήταν πτωτική , τόσο σε φύλλα όσο και σε διαφήμιση κατά 40% σε σχέση με το 2009 και προσδιόρισε την ζημία σε 200.000 ευρώ μηνιαίως και σε περίπου 4,5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Είπε επίσης ο κ. Αρβανίτης ότι εκπονήθηκε σχέδιο αναδιάρθρωσης της εφημερίδας που ωστόσο δεν ευοδώθηκε καθώς η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να χορηγήσει στην εταιρεία δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Η διευθύντρια της εφημερίδας Γιώτα Αντωνοπούλου, που κατέθεσε από την πλευρά των εργαζομένων, χαρακτήρισε «δόλια και προσχηματική» την κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα καθώς όπως είπε «ο κ. Σαραντόπουλος γνώριζε ότι η Εθνική Τράπεζα θα αρνιόταν τη χορήγηση δανείου, αφού το ακίνητο που επρόκειτο να υποθηκεύσει ήταν αυθαίρετο».

Όπως ανέφερε η μάρτυρας ο επιχειρηματίας θέλησε να απαλλαγεί από τα βάρη της εφημερίδας ανέξοδα «κρατώντας όμως τον τίτλο της που είναι ενεχυροδανεισμένος στην Εθνική Τράπεζα».

Η κ. Αντωνοπούλου κατέθεσε επίσης ότι έχει γίνει καταγγελία στο ΣΔΟΕ «καθώς η εταιρεία εμφανιζόταν να έχει διπλό ταμείο» και ανέφερε ότι ποσά έχουν καταλήξει σε προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Σαραντόπουλου και μελών της οικογένειας του χωρίς να εμφανιστούν στο ταμείο της εφημερίδας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε υπέρ των εργαζομένων και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε περίπου δύο μήνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι η αστάθεια αυτή αποτελεί μια «καιρική κανονικότητα» για τον Μάιο, καθώς η διέλευση βαρομετρικών συστημάτων από τα βόρεια επηρεάζει την ατμόσφαιρα στη χώρα
ανθρωποι με ομπρέλες