Ελλάδα

‘Χαστούκι” στην Ελλάδα από τον ΟΗΕ για άθλια κρατητήρια και ρατσιστικές πρακτκές

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε στον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ ότι στα κρατητήρια στον Αγιο Παντελεήμονα και στην Πλατεία Αττικής δεν βρήκε ,όπως ανέμενε ,Έλληνες κρατούμενους παρά μόνο αλλοδαπούς.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
  Tο απέδωσε μάλιστα στις απειλές κατά της ζωής αστυνομικών από ελληνικές ρατσιστικές και φασιστικές ομάδες.

Πρόκειται για τον κύριο Μάνφρεντ Νόβακ που μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης, επισκέφθηκε πολυάριθμα κέντρα κράτησης στα σύνορα, καθώς και αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

 
Βρώμικα και στενάχωρα,χωρίς φως και εξαερισμό χαρακτήρισε τα αστυνομικά τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ακρόπολης, Ομονοίας, Εξαρχείων, και του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” όπου καταπατούνται τα νόμιμα δικαιώματα των μεταναστών,αφού κρατούνται πάνω από έξι μήνες χωρίς γιατρό και διερμηνέα,όπως δήλωσε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ.
 
Ο κύριος Νόβακ,στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε,κατηγόρησε ,επίσης,τις ελληνικές αρχές για ρατσιστική συμπεριφορά,γιατί ”ξεχωρίζουν” από τους υπόλοιπους μετανάστες τους Πακιστανούς, Αφγανούς και Σομαλούς στους οποίους συμπεριφέρονται καλύτερα και τους ”αφήνουν” ελεύθερους γρηγορότερα.
 
Καταγγελτικός ήταν και στον επίλογο του όπου μας κατηγόρησε,για νιοστή φορά,ότι αφήνουμε άστεγους τους μετανάστες χωρίς κοινωνική ασφάλεια και υποστήριξη.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καρέ - καρέ η ληστεία των 200.000 ευρώ στην τράπεζα της Κάτω Τιθορέας στη Φθιώτιδα - Οι 12 φωτογραφίες ντοκουμέντα
Μέσα από τα στιγμιότυπα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr μπορούμε να δούμε ολόκληρη την πορεία των ληστών από την τράπεζα προς στο αυτοκίνητο διαφυγής
Η στιγμή που ο ληστής προσπαθεί να μαζέψει και τα τελευταία χαρτονομίσματα
Ηράκλειο: Από τον παιδικό έρωτα και τα 4 παιδιά, στους καβγάδες και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της 28χρονης
Παντρεύτηκαν το 2017 και έναν χρόνο μετά απέκτησαν το πρώτο τους παιδί - Πλέον η 28χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ ενώ ο 30χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος της
Ζευγάρι