Ελλάδα

Χωρίς ελπίδα οι συμβασιούχοι

Τη μη μονιμοποίηση συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ, που εργάστηκαν στον Οργανισμό από το 1991 έως το 1998, θα εισηγηθεί στην πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ο αεροπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης.

Ακολουθώντας παλαιότερες αποφάσεις της Ολομέλειας, ο κ. Δουλγεράκης θα υποστηρίξει ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και ενόψει της διατύπωσης του άρθρου 103 του Συντάγματος, απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την τελευταία επί του θέματος των συμβασιούχων απόφασή της το 2007 ήταν αρνητική για τους συμβασιούχους και ανέτρεψε άλλη ευνοϊκή απόφαση της Ολομέλειας, που είχε εκδοθεί πριν 18 μήνες.

Ο κ. Δουλγεράκης θα αναφέρει επίσης, ότι οι συμβασιούχοι δεν καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή οδηγία 1999/170/ΕΚ, σύμφωνα με την οποία πρέπει να κρίνονται κατά περίπτωση οι υποθέσεις των συμβασιούχων με κριτήριο αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πάντως, νομικοί σχολίαζαν ότι η εισήγηση δεν λαμβάνει υπόψη της το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι του ΟΠΑΠ, που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εργάστηκαν στον Οργανισμό αυτόν πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και κατά συνέπεια είναι εκτός νομικού πλαισίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριο με την παράσυρση της 16χρονης στη Λιοσίων: Η «κλεμμένη» μηχανή, οι τρεις συλλήψεις και ο οδηγός «φάντασμα»
Το βράδυ του Σαββάτου μια γυναίκα 20 ετών εμφανίστηκε στην Τροχαία λέγοντας πως είναι η ιδιοκτήτρια της μηχανής - Η ίδια δήλωσε πως διαχειριστής είναι ένας 20χρονος και όχι η ίδια
Η 16χρονη πεσμένη στο οδόστρωμα
«Θα εμπλακούν κι άλλα πρόσωπα στην υπόθεση» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτούς από την Κεφαλονιά
«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω οι προηγούμενες ώρες ή ακόμη και ημέρες», είχε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας - Πρόσωπο κλειδί στην Πελοπόννησο
Μυρτώ Κεφαλονιά
Τρεις συλλήψεις για το σοκαριστικό τροχαίο στη Λιοσίων με την παράσυρση και εγκατάλειψη της 16χρονης - Κρίσιμες ώρες για την ανήλικη
Η 16χρονη φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΚΑΤ δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή
Τροχαίο στη Λιοσίων