Θηλασμός εναντίον παχυσαρκίας

 
Όσο πιο καθυστερημένα αρχίσει ένα νήπιο να τρώει στερεά τροφή...
 
 
 
 
τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εξελιχτεί σε έναν λεπτό ενήλικο, σύμφωνα με έρευνα Δανών επιστημόνων.
 
Οι δανοί ερευνητές εξέτασαν δείγμα πάνω από 5.000 ανδρών και γυναικών που είχαν γεννηθεί μεταξύ 1959-1961. Διαπιστώθηκε ότι σε ηλικίας ενός έτους τα μωρά που οι γονείς τα είχαν θηλάσει περισσότερο και αντίστοιχα είχαν καθυστερήσει την παροχή στερεάς τροφής, είχαν χαμηλότερο δείκτη σωματικής μάζας.
Βρέθηκε επίσης ότι η ηλικία στην οποία άρχιζε η συμπληρωματική διατροφή με στερεά τροφή είχε επίπτωση στο βάρος του παιδιού όταν ενηλικιωνόταν. Ο κίνδυνος να είναι κανείς υπέρβαρος στα 42 χρόνια του μειώνεται κατά 5% έως 10% για κάθε μήνα που καθυστερεί η χορήγηση στερεάς τροφής στο νήπιο.
Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνουν να γίνεται αποκλειστικός θηλασμός των μωρών μέχρι τον έκτο μήνα και συμβουλεύουν να μην τους δίνεται στερεή τροφή μέχρι τότε, όμως σε όλο τον κόσμο πολλοί γονείς αρχίζουν να ταϊζουν τα παιδιά τους με συμπληρωματική τροφή πολύ νωρίτερα.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
: Περισσότερα άρθρα
Ο καρκίνος του προστάτη πρώτος σε συχνότητα στην Ελλάδα – Σχεδόν 3 εκ. νέες διαγνώσεις ετησίως έως το 2040 στην Ευρώπη
Στην Ελλάδα, το 2022 σημειώθηκαν 7.036 νέα περιστατικά προστάτη κατατάσσοντάς τον πρώτο σε συχνότητα στους άνδρες - Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι 27.358 άτομα ζουν με διάγνωση εντός 5ετίας
Ασθενής και γιατρός 1
COVID-19 και γρίπη «ξυπνούν» και αυξάνουν τα καρκινικά κύτταρα ακόμα και σε ασθενείς σε ύφεση, αποκαλύπτει νέα μελέτη
Έρευνα σε 4.800 καρκινοπαθείς σε ύφεση, έδειξε ότι όσοι ήταν θετικοί στην COVID-19, είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σε σχέση με όσους είχαν αρνητικό τεστ
Γιατροί 1